Az advent Jézus születésének az ünneplésére – karácsonyra – való előkészület. Négy vasárnapot foglal magában, melyek közül első, azaz advent első vasárnapja jelenti az egyházi év kezdetét. Ez nincs egy meghatározott naphoz kötve, de első alkalma mindig a karácsony előtti negyedik vasárnap. Soltvadkerten a Hősök terén december 2-án gyújtották meg az első gyertyát, amelyről Udvarhelyi Attila iskola igazgatót kérdeztük:

Udvarhelyi Attila a Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója ünnepi beszédet mond
-Hirdetés-

Soltvadkert Város Önkormányzata kezdeményezésére hagyományőrző, közösségépítő szándékkal kerül évről évre megszervezésre advent időszakban az Adventi gyertyagyújtások eseménysorozata. Idén Advent első vasárnapján a Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola közreműködésével került sor az első adventi gyertya meggyújtására városunk központjában, a Hősök terén.
Ahogy a rövid köszöntőmben is elmondtam, az év legszebb ünnepe előtt állunk. Az arra való felkészülés, a várakozás a Megváltó eljövetelére, örömökkel teli, de nem hangos ünneplést kíván.

Sokan jöttek össze az első adventi gyertyagyújtásra a Hősök terén

Advent szellemében, a lelki elmélyülésnek, elcsendesedésnek, a szeretet
megnyilvánulásának fontosságát hangsúlyozva hangzottak el Endreffy Máté iskolalelkész gondolatai is, s csendültek fel dalok, versek az iskola diákjainak tolmácsolásában.

Endreffy Máté iskolalelkész

“Nagyon örülök annak, hogy szép számú érdeklődő közönség kísérte figyelemmel az igazán szép műsort, s láthatta, ahogy az első gyertya lángja fellobban az impozáns adventi koszorún! Bízom benne, hogy tanulóink szereplése, s a gyertya lángja együtt melengette meg mindannyiunk szívét, utat nyitva az áldott, békés Karácsony megéléséért!” – így búcsúzott Udvarhelyi Attila a jelenlevőktől. 

-K.Gy.-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (38 db kép)
MEGOSZTÁS