December első vasárnapján ünnepeltük az idei advent első alkalmát. Ezzel kezdetét veszi a 4 hetes adventi időszak, megkezdődik a karácsonyra való készülődés.

-Hirdetés-

Mint minden évben, idén is vasárnaponként 16:30-tól közös adventi gyertyagyújtásra invitálja a város az embereket. Ezeken az alkalmakon egy önkormányzati képviselő és egy lelkipásztor vagy pap mondja el gondolatait az adventről.
Supka Éva ünnepi gondolatai után Pelsőcziné Barna Mária vezetésével énekelt a téren a katolikus énekkar.

A katolikus énekkar és az egybegyűltek közösen énekeltek.

Az első adventi vasárnap Horváth Borbála Vass Albert karácsonyi versével köszöntötte az ünneplőket az önkormányzat nevében. Beszédében kiemelte a család és az odafigyelés fontosságát, mivel erről a mai rohanó világunkban gyakran megfeledkezünk.
„Kívánom önöknek, hogy amikor szűk családi körben saját karácsonyfájuk alatt összegyűlnek, legyen körülötte mindenki akit szeretnek. Leljék meg örömüket szeretteikben, embertársaikban.”

“A csoda, amit várunk nem az ajándékokban fedezhetjük fel, hanem őszinte, szerető szavakban, érzésekben érkezik.”-mondta Horváth Borbála beszédében.

Igei üzenettel Seffer Attila esperes atya készült. A 37. zsoltárt olvasta fel.
“Ténylegesen azt látjuk, hogy egyre inkább kigyúlnak a karácsonyi fények. Jó lenne tudatosítani azt, hogy ezek mind csak eszközök, hogy a Karácsonyra hangoljanak bennünket. Jézus Krisztus az, akire mindannyiunknak oda kell figyelni.”

Seffer Attila esperes atya

Az alkalom végén Horváth Borbála és Seffer Attila esperes atya közösen meggyújtották a város adventi koszorúján az első gyertyát.

“Karácsony készül, emberek!
Szépek és tiszták legyetek!
Súroljátok föl lelketek,
csillogtassátok kedvetek,
legyetek újra gyermekek
hogy emberek lehessetek!”
/Wass Albert/

Sz.Á.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (27 db kép)
MEGOSZTÁS