A Kiskőrösi Tankerületi Központ alsó tagozatos versmondó versenyére, 2018. november 30-án, az Izsáki Táncsics Mihály Általános Iskolában került sor. Erre az alkalomra az iskola hangszigetelt ének szaktanterme őszi színekbe öltözött, a kötelező versek (Mentovics Éva: Őszi kincsestár és Orgoványi Anikó: Őszi színek) hangulatának megfelelően. Itt kaptak helyet a járási rajzverseny, ugyanerre a versekre ihletett, díjazott alkotásai is.

-Hirdetés-

A versenyre érkezőket Gera Árpád Zoltánné intézményvezető köszöntötte és bemutatta a zsűri tagjait:
Lezsák Sándor – József Attila díjas költő, tanár, politikus, Izsák országgyűlési képviselője, az országgyűlés elnöke – a zsűri elnöke;
Kapás Zoltánné – magyar-történelem szakos tanár, mesterpedagógus, a Szegedi Pedagógiai Oktatási Központ megbízásából vesz rész a munkában;
Pálinkó Gyuláné – volt tankerületi igazgató, nyugdíjas pedagógus;
Gera Árpád Zoltánné – magyar szakos tanár, szakértő, az izsáki intézmény vezetője;
Puskás Gyula – előadóművész.

A verseny megkezdése előtt, Balogh Babett hetedik osztályos tanuló a versmondásról szóló verssel, dr. Reznerné Viczián Erzsébet műsorvezető és segítői, ráhangoló mozgás és artikulációs gyakorlattal igyekeztek oldani a lámpalázat. Az előadók sorrendjét, erre az alkalomra készített őszi levélmanók segítségével sorsolták ki. Először a kötelező, majd egy kis szünet után a szabadon választott versek előadására került sor.

A verseny végén, Lezsák Sándor, a zsüri elnöke megállapította, hogy sok szép verset halhattunk és minden elődadó dicséretet érdemel, hiszen ki ezért volt jó, ki meg azért. A szereplésért minden versmondónak emléklapot és a Színitanoda című verseskötetének dedikált példányát adta át személyre szóló értékelő szavak kíséretében. Puskás Gyula előadóművész hasznos tanácsokkal látta el az ifjú versmondókat.

Kiskőrösi Tankerületi Központ alsó tagozatos versmondó verseny eredménye:
1-2. évfolyam:
1. Gucsi Armand – Kiskőrös
2. Litauszki Domonkos – Kiskőrös
3. Pálinkás Attila – Bócsa

Az 1-2. évfolyam díjazottai

3-4. évfolyam:
1. Kuklis Tamás – Kiskunhalas
2. Rábaközi Balázs – Izsák
3. Ábrahám Gréta – Kisszállás

A 3-4. évfolyam díjazottai

Záró momentumként, Halmi Norbet, nyolcadik osztályos tanuló, ifjú hegedű és festőművész, saját festményével ajándékozta meg Lezsák Sándort, a zsűri elnökét. A versmondó gyerekek pedig magukkal vihették a sorszámos levélmanókat és az őszi dekoráció egy-egy darabját.

-fg-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (48 db kép)
MEGOSZTÁS