Csütörtök este megrendezésre került Dr. Ispánovity János agyagból készült szobor kiállításának megnyitója. Az alkotó már nyugdíjas ember, önéletrajzából kiderül, a művészet számára csupán szabadidős tevékenységnek indult. Hivatásos foglalkozása állatorvos. Műveit agyagból formálja, és kemencében égetik ki magas hőfokon.

Dr. Ispanovity János, az alkotó
-Hirdetés-

“A mintázást szigorú szabály követi; az összes ábrázolt alak ül, fekszik, illetve támaszkodik, ennek magyarázata az anyag elfolyásának elkerülése” – mesélte Dr. Ispánovity János, aki a kiállításán ajándékot is kapott a galériától. Az esemény a Petőfi úton lévő Ágnes Galériában volt megrendezve, Lászlóné Takács Ágnes szervezésében.

Lászlóné Takács Ágnes, a galéria tulajdonosa

A megnyitó Nagy István beszédével folytatódott, majd egy gyönyörű idézettel – ,, A csönd az csönd. A zene a csönd szünete. Ahogy a csöndnek elhallgatnak fölharsannak a zenék.”  Ezután egy saját készítésű kis agyagszoborral ajándékozta meg az alkotót, ami könnyekig hatotta a művészt. 

A helységben igen szűkös volt a hely, ugyanis rengetegen megjelentek az eseményen. Belépéskor mindenki egy tombolát kapott, aminek nyereménye három értékes és csodálatra méltó festmény volt. Az érdeklődők a beszéd után Godó Judit éneklését hallgathatták, aki több dalt is előadott a közönségnek.

A galéria tulajdonosai megvendégelték a látogatókat süteménnyel, forralt borral és teával. Az esemény kiemelkedően jó hangulatban telt, fantasztikus volt sétálni a művészek alkotásai között.

T.R.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (28 db kép)
MEGOSZTÁS