A szalagavató minden diák életében egyszeri, megismételhetetlen pillanat. A Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium végzős hallgatói számára is elérkezett a nap, amikor egy ünnepélyes alkalom keretein belül osztályfőnökeik feltűzték a szalagot végzőseik ruhájára. 

-Hirdetés-

A szalagavató, vagy szalagtűző ünnepség lényege, hogy az érettségire készülő végzős tanulók szíve fölé tűzik az intézmény címerével, valamint a középiskolai tanulmányok kezdetét és végét jelző dátummal díszített szalagot. A hagyomány Selmecbányáról az 1800-as évek közepétől eredeztethető. Akkoriban -csakúgy mint- manapság a végzős hallgatókat jelölték szalaggal, hogy megőrizzék és továbbvigyék az iskola emlékét.

Az este a hagyományokhoz hűen egy irodalmi összeállítással kezdődött a KEVI Spotcsarnokában. A 11. évfolyam nagyon színvonalas, látványos és tartalmas műsort mutatott be, melyben egyszerre fellelhető volt a tartalom és a forma egysége, valamint a humor. A műsor után Pethő-Szűcs Mária búcsúztatta a 12. évfolyamos diákokat, akiket sok jó tanáccsal látott el.

Ezután került sor a szalagok feltűzése, melyet a végzős hallgatók keringője követett, majd mindannyian szüleiket is felkérték egy-egy táncra.  A szalagavató ünnepség közös fényképek készítésével zárult.

O.S.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (186 db kép)
MEGOSZTÁS