Vasárnap felgyúlt a második gyertya is Kiskőrös főterén. A négy adventi gyertya közül a másodikat, a remény gyertyáját Horváth János önkormányzati képviselő és Pénzes Péter, a Kiskőrösi Református Gyülekezet lelkipásztora gyújtották meg.

Horváth János
-Hirdetés-

Horváth János gondolataiban a fény, a szeretet fontosságát emelte ki. Kiskőrös az adventi időszak során nagy fénybe öltözik. A fényt egyszerű a városban megteremteni, viszont a lelkünkben már nehezebb. A lélek is kerülhet sötétségbe. Amikor szívünkben nincs fény, Istennek szándéka van velünk, változást szeretne hozni. A szeretet az, amivel tudunk változtatni és fényt hozni.

Pénzes Péter

A Kiskőrösi Református Gyülekezet énekszolgálata után Pénzes Péter, a gyülekezet lelkipásztora mondta el az ige üzenetét:
Isten úgy teremtette meg a világot, hogy a sötétséget kövesse a világosság. Jézus azt mondja egy helyen, hogy „Én vagyok a  világ világossága.” Jézus tudja világossá tenni az életünket. Jézus szintén mondja: „Ti vagytok a világ világossága.” Nekünk kell vinni azt a világosságot egymásnak, amit Isten szeretete jelent.

Az ünnepi alkalom végén Horváth János és Pénzes Péter meggyújtották a város koszorújának második gyertyáját.

Sz.Á.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (24 db kép)
MEGOSZTÁS