Az izsáki közös adventi koszorú második gyertyájának meggyújtása alkalmából, 2018. december 9-én 17 órakor az iskolások, Oláh Ibolya tanítónő vezette Kenderzsupp drámacsoport zenésénekes előadása töltötte meg ünnepi hangulattal a teret.

-Hirdetés-

Jókai Mór megható karácsonyi történetét vitték színre a szegény özvegy csizmadiáról és kilenc gyermekéről. Karácsonyeste, a kis Jézus köszöntésére, vidáman együtt énekelt a család. Ez azonban annyira zavarta a felettük lakó magányos gazdag háziurat, hogy némaságukért cserébe ezer pengőt ajánlott fel az özvegynek, ha neki adja egyik “porontyát”, akit gazdaggá teszi és urat csinál belőle. A csizmadia komoly lelki vívódások közepette veszi számba, hogy melyiket adja, melyiket miért nem adhatja a kilenc gyermeke közül. Végül megszületik a döntés, a szív szava dönt: inkább visszautasítja a felajánlott pénzt, mintsem bármelyik gyermekétől megváljon: Instálom alássan, vegye vissza a pénzt, hadd énekeljek én, mikor nekem tetszik; mert az többet ér ezer pengőnél!

A gyertyagyújtások állandó műsorvezetője, Tetézi Lajos újságíró, helytörténész ünnepváró köszöntőjében is azt emelte ki, hogy a karácsonyi ünnepek meghitt családi együttléte az, ami a pénznél is jobban boldogít.

Az első gyertyagyújtás alkalmával még csak a gyerekek előadásában szerepelt a betlehemi jászol, erre az alkalomra viszont már ismét a helyére került Geiszt István betlehemi kompozíciója is. Tovább folytatódott a különböző szervezetek karitatív célú adománygyűjtése és forró italok és sütemények melletti, baráti együttlét…

-fg-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (32 db kép)
MEGOSZTÁS