Te is azok közé tartozol, akik valami igazán értékes dolgot szeretnének ajándékozni szeretteinek, de nagyon nem áll össze, hogy mi is legyen az? 

-Hirdetés-

Az adventi időszakban, mint mindenhol, Kiskőrös környékén is felbolydulnak a települések lakói. Egyre nagyobb sorokban állsz az üzletekben, a közösségi média bejegyzések és a televízió műsorok is ontják a reklámokat, amelyek szinte kivétel nélkül karácsonyi ajándékötletekkel próbálnak meggyőzni. Te pedig összeírod, hogy kinek kell vásárolni legalább valami kis kedvességet, de általában semmi olyan nem jut eszedbe, ami valami igazán időtálló és értékes dolog lenne és az árkategória is vállalható.

A tömegesen elterjedt digitális kütyük korában továbbra is egy igényesen megszerkesztett képeskönyv az, ami a legszebb lehet a karácsonyfa alatt. A könyv nem romlik el néhány hónap alatt, nem avul el, mint technológia, nem fogy kis sohasem és nem kell visszaváltani, mert nem jó a mérete és még sorolhatnánk hasonló kellemetlen szituációkat. A könyvet még évek, évtizedek múltán is örömmel lehet lapozgatni, olvasni. Persze csak ha valóban jó könyvről van szó.

Idén májusában jelent meg a Kiskőrös Története című képes történelemkönyv, a Kiskőrös Kultúrájáért Egyesület kiadásában, amely az eladási mutatókat tekintve igazi „bestseller” lett. Már most is több ezer háztartás polcain megtalálható. Szülők, nagyszülők vásárolják meg, hogy gyermekeiknek, unokáiknak is legyen emléke Kiskőrösről. Hiszen sokunkat sodort el településünktől messze az élet.

A könyv 560 oldalon mutatja be Kiskőrös történetét. Több mint 1700 fényképpel illusztrált, igényes kivitelű könyvről van szó. A középkortól egészen napjainkig mutatja be a település történetét olvasmányos, érdekes formában. Az 5000 (ötezer!!!)  forintos bolti  ár pedig könnyedén eldöntheti, hogy érdemes-e megvásárolni akár több személynek is. Ilyen színvonalú könyvek általában 10-15 ezer forintos áron kaphatók a boltokban. Sok esetben a karácsony előtti utolsó pillanatban megvásárolt édesség, vagy dezodorcsomag is hasonló árat kell fizetned, ezért ajánlom figyelmébe mindenkinek a Kiskőrös története (szerzők: Bella Tibor, Szedmák Tamás, Turán István) című képes történelemkönyvet karácsonyi ajándéknak. Megvásárolható Kiskőrösön a Csepi könyvesboltban, a János Vitéz Látogatóközpontban, valamint a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

D. Tamara

MEGOSZTÁS