A Humán Szolgáltató Központ rendkívüli karácsonyi ünnepséget tartott december 11-én Kiskőrösön. Az idősek karácsonya szervezésekor rendhagyó ötlettel állt elő Radváné Ildikó telephely vezető. Kollégáival szerették volna, hogy az intézménybe járó nyugdíjasok hozzátartozói megismerjék a helyet, ahová szeretteik járnak. A meghívó mellé egy műsorral is készültek, amit hetekig lelkesen próbáltak. Az ünnepséget a Magyarországi Baptista Egyház Filadelfia Integrált Szociális Intézmény  intézményvezetője: Opauszki György nyitotta meg, majd Radva Róbertné emlékezett a karácsonyra, hogy milyen is volt a közelmúltban.

Opauszki György
-Hirdetés-

Mindössze néhány évtizede volt, amikor advent és karácsony eljöttével az emberek még nem úgy ünnepeltek, hogy fényárban úszott az egész ország, s reklámok özöne hívta fel a figyelmet az ajándékok bő választékára. Az ünnep elsősorban a lelkekben ragyogott fel. Karácsonykor a fényt az adventi koszorún és a fenyőfákon a nyugodt, békés lángú gyertya adta, mely az emberek szívét melegséggel és örömmel töltötte el.

A három királyok

A gyertya Krisztus szimbólumát jelenti az embereknek. Megsemmisül, miközben fényt és meleget ad miként az üdvözítőnknek is meg kellett halnia, hogy az embereket megváltsa. Régen nem volt lehetőségük az embereknek, drága a valódi igényeket felülmúló sokszor felesleges ajándékokkal meglepni egymást. Régen egyszerű ajándékaikat a legszebben csomagolták be, a szívből fakadó szeretettel. Egyszerű, mégis a legszebb dolgokkal ajándékozták meg egymást, amit sok esetben maguk készítettek, mert tudták mivel szerezhetnek örömet szeretteiknek. A világ megváltozott, közöttük mi is. Ma már nem az igazi emberi értékekre figyelünk, mint a szeretet, a becsület, a tisztesség, vagy az igazság, hanem teljesen mást tartunk értéknek. Sok ember nem tudja, mi hiányzik az életéből, pedig ez nem más, mint az igazi szeretet.

Mi tehát karácsony titka? Az, hogy megmutassa a szeretet útját, hogy megváltsa életünket, hogy ráeszméljünk, szükségünk van egymásra. Ne feledjük, a szeretetet életünkben kell kimutatni egymásnak!

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (25 db kép)
MEGOSZTÁS