A kiskőrösi EGYMI-ben a nevelő-oktató munka, a fejlesztés és habilitáció mellett kiemelten fontosnak tartjuk a tehetségek gondozását. A gyerekeknek folyamatosan lehetőséget biztosítunk arra, hogy érdeklődésüknek, irányultságuknak megfelelően kibontakoztathassák tehetségüket. Ezek bemutatására november végén nyílt lehetőség, amikor megrendezésre került a napközis munkaközösség szervezésében egy iskolán belüli Ki Mit Tud?.

-Hirdetés-

A tanulók maguk dönthették el, hogy miben kívánják megcsillantani tehetségüket, milyen számmal szeretnének önállóan, vagy éppen csoportosan fellépni. Már hetekkel a rendezvény előtt elkezdték a próbákat, lázasan készülődtek a nagy napra. Több területről is akadtak jelentkezők: voltak versmondók, énekesek, táncosok, mazsorettesek, angolul mondókázók, színészek, focisták, rajz- és puzzleművészek.

A fellépők sorra követték egymást, a nézők pedig hatalmas tapssal jutalmazták a bemutatókat. Szívmelengető volt látni a sok mosolyt, a gyermekek izgalmat és boldogságot tükröző arcát. Olyannyira motiváló és felemelő volt a sok tehetséges tanuló műsora, hogy még a bemutatók alatt is volt, aki kedvet kapott a szerepléshez.

Természetesen lehetőséget biztosítottunk számukra is. Ezúton is köszönjük Kövicsné Szrenkó Erika, Szlovákné Persányi Zsuzsanna és Nagy István zsűriben végzett munkáját. A műsorszámok végeztével a tanulók táncos mulatságon vehettek részt. Minden fellépő oklevelet kapott és tárgyjutalomban részesült. A rendezvény olyan motiváló hatású volt, hogy a gyerekek már a következő Ki Mit Tud? időpontja után érdeklődtek és tervezték a műsorszámokat. A napközis munkaközösség a sikeren felbuzdulva úgy döntött, hogy a szabadidős tevékenységek sorában ezt követően minden évben megszervezi ezt a programot.

K.P.K. 

MEGOSZTÁS