Több mint két évtizedes hagyománya van annak, hogy a Kiskőrösi EGYMI óvodai és autizmussal élő iskolásokat nevelő csoportjai december 13-án Luca napi kézműves délelőttöt szerveznek, ahova a gyerekek családtagjait is meghívják. Nem volt ez másként ebben az évben sem. A gyerekek szüleikkel együtt 7 kis “állomáson” tevékenykedhettek. A zökkenőmentes lebonyolítást egy menetlevél segítette, amelyet követve mindenki meghatározott sorrendben haladt helyszínről helyszínre.

Segítségből nem volt hiány
-Hirdetés-

A 7 tevékenységet pedagógusok, illetve szülők irányították. Lehetett mézes tésztát gyúrni, szaggatni, illatos mézeskalácsot sütni; falapocskákból karácsonyi memóriajátékot készíteni. ÖKO iskolaként az újrahasznosítás és a természetes anyagok felhasználása itt nagy erősség.  Kávékapszulából csodás csengettyűket, festett tésztából képeslapokat,  kartonból, tortapapírból, spárgából, szódabikarbónából kreatív, ötletes karácsonyfa- ajtódíszeket alkothattak. Mindenki nagy örömmel vitte haza saját készítésű ajándékait szeretteinek.

Alkotás közben nyugodtan és békésen

Ezen a délelőttön a résztvevő családtagoknak alkalmuk volt beszélgetni, elfogyasztani egy jó karácsonyi teát, zenét hallgatni, ismerkedni szülőtársakkal, és gyönyörködni abban, hogy gyermekeik milyen ügyesen dolgoznak.

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (42 db kép)
MEGOSZTÁS