A Soltvadkerten megrendezett Adventi kétnapos hétvége már városi hagyománynak számít. A fagyos hideg ellenére sok család látogatott be a lezárt központban felállított közösségi sátort körbe ölelő faházakba, hogy közösséget építsenek a városi intézmények és a civil szervezetek képviselőivel, a barátokkal, ismerősökkel.

-Hirdetés-

Az Adventi forgatagban a beszélgetések mellett a családok karácsonyi énekeket is hallhattak, akik ha fáztak, megmelegedhettek a hősugárzó gombák tövében forralt bort, teát és habos kakaót kortyolgatva, miközben vásárolhattak a kuckókban kínált ételekből, italokból, karácsonyi díszekből. Advent harmadik hétvégéjén ez a vásár a jótékonykodásra, az adományozásra, a becsületkasszára épült. Ennek célja a támogatás volt, hiszen minden faháznak, minden civil szervezetnek a jó ügy érdekében volt megfogalmazott elképzelése, terve. Az EVI – Ovinak a nyáron elkezdett játszóudvar projekt befejezése a kitűzött cél. Egy fészekhintára és egy mókuskerékre gyűjtöttek Galántainé Pivarcsi Eszter és Németh-Garami Helga SZK Vezetők irányításával. Az édesanyák és édesapák profi módon vettek részt a szervezésben és a lebonyolításban. Sokan megfordultak az óvoda kuckójában segítőként és vendégként egyaránt.

A vasárnap délutáni alkonyatban és a téli zimankóban a gyermekek fényjátéka színt jelentett a felállított színpadon

A felállított színpadon a felelgetős vers, valamint Baumgartner Zsolt kis óvodás és az óvodavezető szóló éneke előtt Hachbold Éva köszöntötte az egybegyűlteket és a gyermekeket, aki a műsor végén az EVI – Ovisokkal együtt meggyújtotta a városi adventi koszorún a harmadik gyertyát. A vezető arra kérte a jelenlevőket, hogy az adventi időszakban, az elcsendesedésben nyissanak ajtót és tárják ki az ablakot a jó befogadására, mert az erkölcsi normák fontossága nélkül – mint bölcsesség, bocsánatkérés, megbocsátás, tisztelet és szeretet – üres lenne a megterített karácsonyi asztal. „Nagy a felelősségünk a gyermekek nevelésében, így legyünk példák a keresztyén értékek átadásában!” – hívta fel a figyelmet.

Hachbold Éva, óvodavezető és Baumgartner Zsolt, kis óvodás szóló éneket ad elő

Homoki Pál lelkész áhítata után az evangélikus „Revival” énekkar szolgálata zárta az ovis műsort, majd a kuckó mellett felállított sütőn készített Csitta – palacsinta fogadta az éhes gyermekeket. Jó példája ez az összefogásnak, de jó példája ez a szeretet átadásának is.

Homoki Pál, lelkész

„Sok minden múlik a kommunikáción, az egymáshoz való odaforduláson, a cselekedeteinken. A karácsony sok mindent és sok mindenkit megváltoztat – sajnos csak egy kis időre. Jó lenne, ha a kis Jézus születésével ez a Jézusi szeretet ölelné át mindennapjainkat, valamint éveinket, hogy ez legyen a kapocs családtagjaink és felebarátaink között egész életünkön át!” – tudtuk meg Csővári-Lakatos Réka óvónőtől.

 

-K.Gy.-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (44 db kép)
MEGOSZTÁS