Örömteli és szomorkás gondolatok is elhangzottak 2018. december 16-án az izsáki közös adventi koszorú harmadik gyertyájának meggyújtása alkalmából. Dr. Bozóky Imre alpolgármester, az öröm gyertyájának lángra lobbantása kapcsán, az egymásnak szerzett öröm, mint boldogsághoz vezető legnemesebb energiaforrás fontosságát hangsúlyozta.

-Hirdetés-

Geisztné Kamasz Erzsébet karácsonyról szóló szívmelengető gondolatit osztotta meg a jelenlevőkkel: „…Nekem a leggyönyörűbb ünnep! A csoda ünnepe! A hála ünnepe! Hála azért, hogy itt lehetek, hogy itt lehetnek velünk drága szüleim, akiknek az életemet köszönhetem, azokat a csodálatos napokat, a sok-sok tanítást, az életre nevelést, a feltétel nélküli szeretet! Hála a szeretteim, a halk szavú, mosolygós szemű párom, a lányom, a testvérem felé azért, mert „csinálják” velem az életet, mert gyengéd türelemmel viselnek, és mert sziklaszilárdan, kőkeményen állnak mellettem, mert a legbensőbb énem részévé válnak, hogy velem vannak. Hála azért, mert velem vannak akkor is, ha csak a hétköznapokat éljük a maguk szürke árnyaival, megpróbáltatásokkal teli pillanataival.
A karácsony nekem még a remény ünnepe is! Reménykedést, bizakodást jelent a holnapban, abban hogy a világ csodája múlhatatlan, hogy az emberek jók, hogy a rossz dolgok elmúlnak felettünk. Reménykedés abban, hogy képesek vagyunk újjászületni, újragondolni, és hogy velünk születik a szeretet, a megbékélés, és az elfogadás képessége
.”

Geisztné Kamasz Erzsébet

Az Ezüst Gólya Nyugdíjas klub műsorában Balogh Pálné előadásában hallhattuk ’Heltai Jenő: Karácsonyi gondolatok a régi jő időkről’ című versét, amelyben korunk viszontagságaira utalva teszik fel a kérdést  „Ki adja vissza a szegény világnak /A régi jó idők karácsonyát?” Szinte meg is adják a választ abban a jelenetben, amelyben a karácsony esti vacsorához készülődő család megajándékozza és megvendégeli az utcán fagyoskodó hajléktalanokat.

Rózsa Fanni negyedik osztályos tanuló a családi karácsonyi előkészületek örömteli eseményeiről mondta el gondolatait.
A rendezvény zárásaként a nyugdíjas klub tagjai apró ajándékokkal kedveskedtek a jelenlevőknek. Ez alkalommal is folytatódott a különböző szervezetek karitatív célú adománygyűjtése, valamint a forró italok és sütemények melletti baráti beszélgetés…

-fg-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (31 db kép)
MEGOSZTÁS