Decemberben minden jó szándékú ember segít a rászorulókon, így volt ez az Interfruct TÉSZ Kft. -nél is. A zöldség-gyümölcs felvásárlással foglalkozó cég vezetősége karácsony közeledtével évek óta adományoz különböző segélyszervezeteknek.

Kerényi István
-Hirdetés-

Az idei évben azzal az ötlettel álltak elő, hogy közvetlenül a rászorulókon segítenek, ezért cégen belül mindenkit megmozgattak az adománygyűjtésre. Elsősorban ruhákat és játékokat gyűjtöttek, a hatalmas mennyiségű holmit december 19-én Kiskőrösön a Művelődési Központ mellett osztották szét. Minden rászorulót egy adag étellel és forró teával vártak.

Több konténer ruhát gyűjtöttek össze

Most arra kérek minden kedves olvasót, hogy a képeket nézve és a következtetések levonása után, gondolkozzon el egy kicsit. Odafigyelünk a környezetünkre, észrevesszük a sorban mellettünk álló nehéz sorsú embert? Mikor gyermekünket iskolába visszük, feltűnik, hogy néhányan jó pár számmal nagyobb ruhában járnak, vagy a nagy hidegben a gyermeken olcsó sportcipő van? Mi kora reggel a boltba megyünk reggeliért, vannak, akik ilyenkor tekernek haza a munkából, tudjuk kik ők? Ezek az emberek sokszor láthatatlanok, mert azok akarnak maradni – mert szégyellik életüket, ezért nem látjuk, hol élnek. Ők nem posztolnak képeket, komfort nélküli házban élnek… még csak nem is gondolunk rájuk. Köztünk élnek! És most nem arra a kisebbségre gondolok, akik tízezreket fizetnek a húsboltba, mert nagy a család. Városunkban működő szociális intézmények munkatársai emberfeletti munkát végeznek ezen családok megsegítésére – kevesen vannak,a rászorulók pedig egyre többen!

A babgulyás finom volt

Jótékonysági alkalomból, a tél egyik leghidegebb napján már reggel elkezdték a főzést, 400 adag étellel készültek, hogy szeretettel szétosszák, ha lett volna kinek. A szervezés tökéletes volt, mégsem volt tömeg a téren. Nem szabadna, hogy az igazán rászorulók szégyelljék sorsukat. Ezért te is tehetsz kedves olvasó! Járjunk nyitott szemmel, vegyük észre őket! A mi viselkedésünkkel, egy–egy kedves szóval tudathatjuk velük, hogy ők is fontosak… nem csak decemberben, nem csak karácsonykor.

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (19 db kép)
MEGOSZTÁS