-Hirdetés-

Hatvani Adél neve mára nemcsak Kiskőrösön ismert, sajnos azt kell írjam, hogy országosan felkapják rá a fejüket az emberek. Ami a története mögötti összefogást illeti, valóban országos szintű és felfoghatatlan. Elindult első cikkünk róla (olvasható ITT) illetve a kupakgyűjtés plakátja kezdett terjedni a közösségi médiának hála, így mindenki kupakot küld, személyesen elhozza vagy anyagi támogatással áll a család mellett. Adélka alig lett 3 éves, amikor októberben leukémiát állapítottak meg nála, azóta mindenki várja az információkat az állapotáról.

Az édesanya, Almási Kitti a Facebookon gyakran tesz közzé képeket a kislányról és az aktuális helyzetéről, most a Vira Magazintól kerestük meg őt.

-Hogy van most Adélka, mit lehet tudni a jelenlegi kezelésről? Legutóbbi cikkünk óta a csodaszép göndör fürtjeit is le kellett vágatni, de így is gyönyörű.
-Köszönjük, a helyzethez képest jól van. Az eredményei aggasztóak voltak az elmúlt hetekben, nem is engedték haza. Másfél hétig én voltam vele bent a kórházban és sokat aggódtunk, szurkoltunk. Eddig jól vette a ránehezülő akadályokat, kapta sorra a kemoterápia aktuális szakaszait, de ez az utolsó amit most kapott, ez eléggé lerontotta az addigi jó eredményeket. A kemoterápia előreláthatólag négy blokkból áll nála, ebből a felén vagyunk túl, most a  második blokk utolsó szakasza volt nagyon nehéz. Azonban a véreredményei őt igazolják, sikerült feltornáznia a szervezetének a megfelelő állapotra, így befejeződött a második blokk a napokban. A haját az egyik kórházi segítőnk vágta le, sajnos le kellett, de ő nagyon jól viseli.

Adél az anyukájával
Adél az édesapjával tölti napjait a kórházban

-Te hogy élted meg a bent töltött napokat?
-Kettős érzéseim voltak. Jó volt mellette lenni, hiszen eddig csak jöttem-mentem 2 naponta, most viszont Krisztiánnal, az apukával cseréltünk és bementem másfél hétre. Adél elvan a maga kis szobájában, rengeteg ajándékot kapunk postán, személyesen, mindenhonnan. Minden alkalommal viszek be neki valami újabbat. Azonban a bezártságot nehezen viseli, hiszen a szobáját sem hagyhatja el. Sokat jelent neki is, amikor hazaengedik pár napra és végre itthon lehet. A maszkot viszont itthon is viselnie kell.

-Hogy áll a kupakgyűjtés, még mindig van rá jelentkező? Sokan kérdezik, meddig tart a gyűjtés?
-Ó, persze, folyamatosan érkeznek. Ugye, országos szintűvé vált a gyűjtés az internetes megosztásoknak köszönhetően. Még mindig jelentkeznek újabb és újabb gyűjtőszemélyek, akik távolságot nem sajnálva el is hozzák nekünk Kiskőrösre. Bámulatos az emberek jószívűsége, ezt mindennap tapasztaljuk. Emellett rengeteg ajándékot kap Adél, Mikulás csomagok is érkeztek. Továbbra is mindent köszönünk. A gyűjtés folytatódik 2019-ben is, amíg szükség van rá. Mi lennénk a legboldogabbak, ha látnánk a végét, de ez nem rajtunk fog múlni. Amikor már nem lesz rá szükség, kiírjuk majd az internetre. Addig mindent szívesen fogadunk és köszönünk.

Fotó: Kaposi Nóra

-Adél itthon tölti a karácsonyt? Az ünnepek hogy telnek majd nálatok?
-Nagy meglepetésünkre a kisöccse 1 éves születésnapjára is hazaengedték, addigra már 2 hete nem látták egymást. Kétséges volt az is, hogy itthon vagy a kórházban tölti a Karácsonyt. Az eredményei most végre jók lettek, sőt azóta újabb ellenőrzésen vagyunk túl és végül hazaengedték karácsonyozni is. Együtt készülődünk és teljes mértékben egymásra koncentrálunk most. Karácsonykor az lesz a legszebb ajándékunk, hogy Adél a családdal együtt békében eltölthet pár napot itthon.

A család: Krisztián az édesapa, az 1 éves öcsi is Krisztián, Adél és az édesanya Almási Kitti
Fotó: Kaposi Nóra

A Vira Magazin minden munkatársa nevében kívánunk Adélnak és családjának szeretetteljes, békés, meghitt, boldog ünnepeket!

A képeket Kaposi Nóra készítette illetve az anyuka engedélyével tesszük közzé.

DéKá

MEGOSZTÁS