Kiskőrös első hivatalos darts egyesülete fokozatosan ismertet meg a gyerekekkel, felnőttekkel újabb sportágakat. Az idei évben dartsban nyílt versenyeket, edzéseket, a Magyar Darts Szövetség versenyrendszerében régiós ligaversenyeket, illetve utánpótlás- és felnőtt országos versenyeket rendeztek. Több alkalommal, több sportággal települtek ki, vagy fogadtak utánpótlás korú diákokat az általános- és középiskolákban, vagy éppen aktuális törzshelyükön, a Holdfényes Biliárd Klubban. Közel 1000 fiatalt mozgattak meg a 2018-as évben Nothof Attila szakosztályvezető segítségével, emellett olyan Magyarországon is egyedülálló sportág népszerűsítésébe fogtak, mint a flipperVanderer Gábor szakosztály és az IFPA Magyarország képviselőjével. 

-Hirdetés-

Budapesti székhellyel egy összeszokott flipperközösséget karoltak fel, amely Magyarországon évek óta működik. Idén már az egyesület neve alatt, szakosztályi formában rendezték a népszerű nemzetközi versenyüket, amelyre közel 100, többségében külföldi játékos nevezett. Rendszeres házi versenyeket is tartanak 60 (!) különböző gépen, alkalmanként 40-50 emberrel. A következő évtől szeretnék elkezdeni a sportág népszerűsítésnek kiterjesztését.

A másik szakosztály teljesen eltér az előbbiektől, hiszen Balatonföldvári székhellyel vitorlás szakosztályt is működtet az egyesület, amelynek több hivatásos vitorlás is tagja. Elsősorban utánpótlás korú tagokat szeretnének toborozni, akiket érdekelnek a vízi sportok és szívesen táboroznának a szezonban a Balatonon.

A másik népszerű sportág, amellyel népszerűségre tettek szert, az a floorball. Jánosi Ferenc és a HC Kiskőrös közreműködésével, valamint egy mobil pálya segítségével okoztak felejthetetlen pillanatokat közel 2000 gyermek számára. Bíznak benne, hogy hamarosan szakosztályi működésre is sor kerül, így a versenyeztetést is el tudják majd kezdeni.

A fenti sportágakon túl több száz gyerek próbálhatta ki az asztali focit egy sportnap keretében, ahol Magyarország legeredményesebb játékosát hívták el egy bemutatóra. A mai kor egyik legnépszerűbb játékát is elhozták Kiskőrösre. A nyári szünet kezdetén 16 gépből álló LAN-party-t szerveztek, ahol 20 fiatal játszhatott kedvére a kiskőrösi művelődési házban, így az e-sportban is van mit felmutatniuk.

Várják azokat a sportolás iránt érdeklődőket, akik kipróbálnák valamelyik, az egyesület által népszerűsített sportágat, netán támogatnák valamilyen formában a Győztes Kör Sport Egyesületet.

Munkájukról, elérhetőségeikről Facebook oldalukon tudnak az érdeklődők tájékozódni IDE kattintva.

Az egyesület közel 50 tagja boldog új évet kíván az olvasóknak és megköszöni azoknak a tagoknak, segítőknek, támogatóknak az egész éves kitartó munkát, akik mellettük álltak ebben az évben.

Kíváncsian várjuk a jövő évi fejleményeket! 

Kutyifa Icu 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (42 db kép)
MEGOSZTÁS