A kiskőrösi Szilveszter Társulat minden év végén meglepi a várost és az érdeklődőket egy vidám darabbal. Most is szilveszter napján, december 31-én léptek a szereplők színpadra a kiskőrösi Petőfi Sándor Művelődési Központban.
Nagy volt az érdeklődés az előadás iránt, már hetekkel a premier előtt elfogyott minden jegy, így garantált volt, hogy aznap délután mindkét előadáson teltház lesz – akinek most nem jutott jegy az se búsuljon, mert a darabot január 12-én és 13-án ismét látni lehet 18 órai kezdettel a művelődési központban. Jegyek a Petőfi Múzeumban kaphatóak. 
A Szilveszter Társulatot közel 10 éve vezető Supka Éva – a darab rendezője – a következőképpen értékelte a szereplést az előadás után:
Csiky Gergely:Kaviár című vígjátéka – vagy inkább bohózata -, az egyik legnagyobb vállalás a társulat eddigi életében. Tizenhét szereplős, és tartalmilag is igen nagy feladat volt éppen a sok karakter miatt. A választás azért erre esett, mert fontos, hogy vígjáték legyen, erre van igénye a közönségünknek és az évet is szeretjük vidáman búcsúztatni. A másik nem titkolt ok, hogy szerettem volna olyan darabot találni, ami könnyed, érthető és nem félreérthető. A történet pedig egy különleges kalandokra vágyó vidéki patikus és egy nősülni készülő dunai hajóskapitány vidám, sok nevetéssel járó sztorija. A szereplők között voltak újak is, akik most debütáltak a társulattal – utólag már elmondhatom, hogy nagyon jól szerepeltek. Nagyon sok munka és áldozat van abban, hogy ez a darab ilyen minőségben került a színpadra, amiért a társulat minden tagját dicséret illeti.
A darab szereposztása a következő volt:
Achilles hajóskapitány – Suba Sándor
Poroszkay patikárius – Répási Imre
Czili a felesége – Supka Éva
Lily a léghajósnő – Sinkó Natália
A három nővér: Mártha – Hunyadi Edit, Miranda – Bácsiné Raffai Melinda
Brigitta – Sutus Anna
Mariska, az unokahuguk – Kovács Márta
Oszkár a nővérek titkára – Csővári Zsombor
Maszlagi, gyógyszerés segéd – Györk Tamás
Eduárd matróz – Csatai Gábor
Omor alorvos – Szemkeő Péter
Petykó hajószakács – Györk Ernő
Vendéglős – Bácsi Csaba
Szakácsnő – Györkné Ildikó
Pisztráng, hajósinas – Kiss Gábor
Róza, a szobalány – Bolemányi Ágnes
Technikus: Polgár Tamás
Díszlet: Kunhegyesi Feró, Gyalog Attila, Walter Dorka
Támogatók: Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum, Művelődési Ház, Prepszent István, Jeszenszky Anikó, Mikusné Hadvina Mária, Szentpéteri Borház, Wald-Trans Kft. Páhi, Kunság Szesz Zrt., Kőrös Blank Kft., Ba Irén, Tarka-barka Játszóház, Kiskőrös TV, Alföldi Tükör, Petőfi Népe, Kiskőrösi Hírek.

-Hirdetés-

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (57 db kép)
MEGOSZTÁS