Kiskőrös Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2018. december 19-én tartotta éves utolsó ülését a Városháza Dísztermében, ahol sürgősségi napirendi pontban tárgyaltak a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskőrösi Wattay Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma tornacsarnokának beruházásáról.

-Hirdetés-

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium 480 millió forint támogatást nyújt a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskőrösi Wattay Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma részére egy 1287 m2 alapterületű tornacsarnok építése céljából. A beruházás a Wattay Szakgimnázium és Szakközépiskola területén kerül megvalósításra. A beruházás járulékos költségeit (ami több tízmillió Ft) a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum biztosítja. A beruházás megvalósulását követően az épület a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum tulajdonába kerül, elsősorban a Wattays tanulók testnevelés óráinak, sportköreinek, tömegsport-rendezvényeinek és egyéb iskolai rendezvényeinek lebonyolítását segíti, de megfelelő bérleti díj ellenében a városi sportegyesületek is használni tudják majd.

Mivel a képviselő-testület a 142/2017. számú döntése alapján Kiskőrös 2560 hrsz-on nyilvántartott, természetben Kiskőrös, Árpád u. 20. szám alatti ingatlanát ingyenes vagyonkezelésbe adta a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum részére, ezért a képviselő-testületnek – a terület tulajdonosaként – a hozzájárulásról döntenie kellett. A képviselő-testület a hozzájárulás megadásával hozzájárul a beruházás megvalósításához.

A fejlesztési támogatás átadásáról szóló szerződést Papp Gyula, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum főigazgatója, és Dr. Palkovics László Innovációs és Technológiai Miniszter december 19-én írta alá.

A beruházás – a szokásos közbeszerzési eljárást követően – várhatóan 2019 közepén kezdődik.

Kutyifa Icu 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (5 db kép)
MEGOSZTÁS