Soltvadkerten a Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg hagyományos vadászbálját a Kossuth Vadásztársaság 2019. január 5-én este. Az érkező vendégeket Hadnagy József és Kósa Viktor egy-egy üdvözlő itallal és koccintással várta.

-Hirdetés-

A tavalyi 170 fő után, idén 214 személy vett részt az esten, amely nagyon jó hangulatban telt. Szervánszky László – a vadásztársaság elnöke – köszöntötte a résztvevőket, majd a himnusz elhangzása után megkezdődött a vacsora.

Szervánszky László a soltvadkerti Kossuth Vadásztársaság elnöke

A vadakat – amelyekből az ételek készültek – a vadászterületükről hozták terítékre. A szarvasragu levest, a vaddisznó pörköltet és a gímszarvas, vaddisznó, szárnyas sült húsokat Pálinkás Attila és csapata készítette el és szervírozta. A hajnalig tartó mulatáshoz a zenét a Giovi Family szolgáltatta.

Giovi Family

Kósa Viktor elmondása szerint a vadászterületük Soltvadkert közigazgatási területével megegyező, ahol jelenleg 39 tagjuk hódolhat vadászszenvedélyének.
Jellemzően vegyesvadas terület, melyen megtalálható a gímszarvas, a vaddisznó, az őz és váltóvadként találkozhatunk dámszarvassal is. Apróvadból mezeinyúl és fácán. Sajnos egyre nagyobb az aranysakál létszáma. Évente 15 db gímszarvast, 30 db vaddisznót, 100 db őzet, 130 mezei nyulat, 50 fácánkakast, 100 rókát hoznak terítékre a tagok és a vadászvendégek.

Éves szinten mindegy 20 tonna szemes takarmányt – ami jellemzően kukorica -, 150 tonna lédús almatörkölyt és mindegy 7 tonna szálas takarmányt juttatnak ki a vadaknak.

Tavalyi évben lehetőségük adódott az Országos Magyar Vadászkamarához élőhely fejlesztési pályázat benyújtására, amit pozitívan bíráltak el, így vadászterületükre ki tudtak helyezni 30 db kombinált őz-apróvad etetőt, mely a téli, táplálékhiányos időszakban ad élelmet a vadaknak és 15 db önitató berendezést. Ezeknek a tavaszi-nyári aszályos időszakban van fontos szerepük.
A pályázott összegből vásárolhattak 8 db dúvadcsapdát is.

A szervezők ezúton is szeretnék megköszönni a vendégeknek, akik elfogadták a meghívást, valamint a felajánlásokat és a segítséget a színvonalas bál létrejöttéhez!

-K.Gy.-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (79 db kép)
MEGOSZTÁS