Az idén is megrendezi a Kiskőrösi Gazdakör Egyesület a Városi Disznótort, melyet néhány éve hagyományteremtő célzattal hívtak életre. A helyi önkormányzattal közös szervezésben február 9-én lesz az esemény, melyre minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak.
A programmal kapcsolatos egyeztetés az önkormányzat és a szervezők között a polgármesteri hivatalban zajlott le január 8-án. A disznótor egyik ötletgazdája Somogyi Zoltán elmondta, hogy a tervek szerint két (180-200 kg körüli) malacot terveznek levágni az eseményre.
A disznó perzselése a Pátria épülete előtti részen a Pozsonyi utca elejénél lesz 6.30-7.00 óra körüli időben. Ezt követően a hús feldolgozása után a nap folyamán lehetősége lesz vásárolnia az érdeklődőknek hurkát, kolbászt, sülthúst és egyéb disznótoros finomságokat a helyszínen. A húsáru feldolgozását követően 18 óra körüli időben tervezik megtartani a hagyományos disznótoros vacsorát a művelődési központ földszinti részében. A vacsora támogatójegyek megvásárlására elővételben a Művelődési Központban, a Jánosvitéz Látogatóközpontban, a Növényvédőszer és Üzletházban (Rákóczi u.), a Rákóczi utcai dohányboltban (Rákóczi u. 68.) és a helyszínen is lehetőség lesz majd. Olyan ínyencségek kerülnek az asztalra, mint leves, sülthús, kolbász, húrka, töltött káposzta és hájas sütemény. A szervezők a fiatalokra is gondoltak, így előzetes bejelentkezés alapján a gyermekeket is várják 9.00 órára, akik kolbászhúst gyúrhatnak és az ízletes alapanyagot akár a bélbe is beletölthetik. A támogatójegyek vásárlásának lehetőségéről és a részletes programról a szervezők rövidesen értesítik az érdeklődőket a különböző média felületeken.

-Hirdetés-

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (5 db kép)
MEGOSZTÁS