„A karácsony (…) a gyermekek ünnepe – az övék és értük van, legyenek akárhány évesek.”  William Paul Young

-Hirdetés-

A kiskőrösi EGYMI is hasonlóan vélekedik erről, a karácsony leginkább a gyerekek ünnepe. Számukra kell elhozni a csodát, a reményt, a szeretet és az összetartozás érzését. Az idei tanévben az alsós munkaközösség feladata volt egy szeretetteljes karácsonyi műsorral köszönteni az iskola tanulóit, dolgozóit és a vendégeket. Egy gyönyörű karácsonyi történetre esett a választásuk, melyet az alsós tanulók adtak elő Hófehér karácsony címmel. Egy hónapon át szorgosan készültek a gyerekek az előadásra, voltak, akik verset is szavaltak. Időközben az óvoda is bekapcsolódott a munkába, kedves harangjátékot gyakoroltak be az apróságok. A felső tagozatosok is kedvet kaptak csatlakozni Csondor Kata: Add tovább című dalával. A készségfejlesztő szakiskolából furulyajátékkal és hópehely tánccal készültek a diákok. Mindez méltón példázza az intézményen belüli összetartozást.

A műsor napján a varázslatos dekoráció előtt, hófehérbe öltözve adták elő kicsik és nagyok az oly lelkiismeretesen begyakorolt műsort. Az óvodások nyitották meg az előadást harangjátékukkal, majd ezt követően eljátszották az alsós diákok a mesét. Szavaltak és furulyáztak, hópehely táncot jártak, zárásképpen pedig mindenki átszellemülve énekelte Csondor Kata dalát.

A műsort követően köszönetet mondott az igazgató asszony és felkérte az osztályokat, hogy egyenként vonuljanak ki és vegyék át ajándékaikat. Mert volt ajándék. Nem is kevés. Az osztályokban aztán hatalmas örömmel és izgatottsággal bontogatták a gyerekek a dobozokat. Az alsós munkaközösség egy igazi karácsonyi hangulatú előadást szeretett volna színpadra vinni, ami végül egy varázslatos, megható műsorrá nőtte ki magát – elevenítette fel a karácsonyi ünnepség hangulatát Krafcsik-Pataki Kata, alsós pedagógus. 

Kutyifa Icu 

MEGOSZTÁS