Az Magyar Diáksport Szövetség fontosnak tartja az úszás megszerettetését az iskoláskorú tanulók körében. A sportág utánpótlás nevelésének, oktatásának minél szélesebb körben való kialakítására, megvalósítására törekszenek. Az idei évtől a diákolimpián csak B kategóriás (kezdő) versenyzők indulhatnak. Az úszás kistérségi időfutamát Kiskőrösön tartották január 15-én. Szervezője a Bács-Kiskun Megyei Diák és Szabadidősport Egyesület Kiskőrös és körzetének vezetője, Szabó Gabriella volt.

Szabó Gabriella és Harangozó Péter
-Hirdetés-

Az ősszel megtartott selejtező után ennek a versenynek már hatalmas tétje volt, hiszen az eredmények alapján történnek majd a besorolások.

Kicsit hideg a víz!

Úszásnemenként az alsó tagozatosok 50m, a felsősök 100m távot teljesítettek, egy-egy versenyző csak két úszásnemben indulhatott. Az ellenőrök szigorúak voltak, a diákolimpia feltételei szerint zajlott a verseny. A gyerekeknek sok mindenre oda kell figyelniük, hogy ne zárják ki őket.

Verseny előtti egyeztetés…

A kiskőrösi kistérség legeredményesebb alsó tagozatos úszói: Kiss Panna, Simon Jázmin, Szlanka Flóra, Benyák Kolos, Schaffer Balázs, Tóth Benjamin és Vieder Vilmos

A felső tagozatosok között már igazi harc volt a legjobb helyért, akiknek ezt sikerült megúszniuk: Antal Mirjam, Pszota Réka, Szentgyörgyi Réka, Tóth Eszter, Boldoczki Róbert, Fülöp Félix, Harangozó Andor, és Szikszai Soma

A 4x50m gyors váltókban pedig a Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola (Soltvadkert) és a KEVI- Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói bizonyultak a legjobbnak.

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (54 db kép)
MEGOSZTÁS