Idén ünnepli megalapításának 50. évfordulóját a kiskőrösi SZÓ-LA-M AMI Alapfokú Művészeti Iskola.

-Hirdetés-

A zeneiskola 1969-ben a kiskunhalasi zeneiskola fiókiskolájaként alakult meg. Ekkor még csak 4 fő dolgozott és 100 diák tanult a zeneiskolában. 1972-ben lett önálló iskola, de ekkor még a kiskőrösi művelődési házban üzemelt. Onnan 1977-ben a Luther térre került, ahol önálló épületként fogadta diákjait, végül 1998-ban költözött jelenlegi helyére, a Tarnowi térre.

A zeneiskola az 50 év alatt nagy sikereket ért el. Eddig 75 diákja került művészeti pályára és szinte megszámlálhatatlan oklevelet szereztek a tehetséges növendékek.

Ennek alkalmából rendezte meg, több alkalomból álló programsorozatát a zeneiskola, melynek első állomása a szerda esti koncert volt. Rónaszáki Tamás hegedűművész és Hargitai Imre zongoraművész előadásában hallgathatott meg a közönség egy nagyszerű koncertet.

Rónaszáki Tamás 5 évig volt a kiskőrösi zeneiskolának tehetséges diákja. Tanárai hatására erős elköteleződés alakult ki közte és a hegedűje között. Jelenleg a Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnázium tanára és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem kamarazenei tanszékének adjunktusa.

Rónaszéki Tamás hegedűművész

Hargitai Imre szintén a Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnázium tanára, illetve tanít a Budapesti Tanárképző Intézetben is. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen docensként, zongora tantárgyat tanít.

Hargitai Imre zongoraművész

A zeneiskola programsorozatának következő állomása a 2019. január 19-én 16-órakor megrendezésre kerülő koncert, ahol a zeneiskola volt növendékei fognak fellépni.

Sz.Á.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (21 db kép)
MEGOSZTÁS