A 20 éves jubileumát ünneplő Ismerős Arcok zenekar teltházas koncertet adott a Petőfi Sándor Művelődési Központ színháztermében 2019. január 18-án este Kiskőrösön. A nagy rajongótáborral rendelkező együttes a Hufbau-Akker Tüzép meghívására érkezett városunkba, hogy kultúránk, értékeink tisztelete és megóvása, valamint a közösségben való létezés fontosságára emlékeztetve értékes perceket szerezzen számunkra. A két évtizedes fennállását ünneplő zenekar országos koncertturnéjának mottója is ez: „Egy vérből valók vagyunk – 20 év, 20 dalban, 20 helyszínen”.

-Hirdetés-

Az Ismerős Arcok zenekar 1999 óta van jelen a magyar könnyűzenei életben. Rendszeres szövegírói-zeneszerzői munkájával, nagyszámú közönséget vonzó koncertjeivel népszerűsíti, tudatosítja az egyetemes magyar kultúra szeretetének fontosságát. A jelenkor divatzenei irányzatának alternatívájaként kínálja azt a – kizárólag az Ismerős Arcokra jellemző izgalmas és magával ragadó – zenei hangzást és az egyedi tartalommal bíró gondolatokat, amely kiemeli az együttest a kortárs magyar rockzene táborából.

A letisztult, kifinomult és precízen kidolgozott dallamvilágot Nyerges Attila értékes gondolatai emelik arra a magas szintre, amely évek óta jellemzi az Ismerős Arcok zenei munkásságát. Zenéjükben a hagyományos rockzenei hangzás mellett felfedezhetők a blues, a jazz, a pop és a világzene stíluselemei is. Dalaik témái között a legjellemzőbb gondolatok a család és a hazaszeretet, kultúránk, értékeink tisztelete és megóvása, valamint a közösségben való létezés fontossága.

Valamennyi szerzeményük a hat művész lelkének zenei lenyomata.

Az együttes tagjai hittel és meggyőződéssel vallják, hogy az elmúlt időszak jelentős társadalmi változásaihoz aktívan hozzájárultak dalaikkal. Számos szerzeményükben fogalmazták meg azokat az igényeket, ami alapján ma már törvények által biztosított jogokkal élhet a magyarság otthonában, a Kárpát-medencében.

Az Ismerős Arcok zenekar “kortalan” zenéje generációról generációra öröklődik, és ezáltal a családok kedvelt zenekarává vált.

Lemezeik rendre a MAHASZ eladási listájának élmezőnyébe tartoznak. Számtalan szakmai elismerés és díj mellett, a zenekar a Fonogram “Az év albuma” jelöléseket és Nyerges Attila állami kitüntetését tartja pályafutásuk eddigi legfontosabb mérföldkövének.

1999 októberében az együttes az Udvari Bolondok és a $texas együttes tagjaiból alakult: Nyerges Attila–ének, gitár, Práder Vilmosgitár, ének, Leczó Szilveszter–billentyűs hangszerek, Galambos Nándorbasszusgitár, Kovacsik Tamásdobok, ütőhangszerek, Tánczos Istvánszaxofon, ének.

Kiskőrösi előadásukat nagy örömmel fogadtuk, a zenészeket minden zeneszámuk után vastapssal jutalmaztuk. Az utolsó, általam is nagyon kedvelt „Nélküled” című számukat pedig a zenekarral együtt, állva énekeltük végig az Ismerős Arcokkal!

Köszönjük, hogy részesei lehettünk!

Forrás: https://www.ismerosarcok.hu/
Kutyifa Icu
Fotók: O.S.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (46 db kép)
MEGOSZTÁS