Immáron 11. alkalommal került megrendezésre a Boronkay László emléktorna, ezúttal 2019. január 19-én. Az idei esztendőben ezúttal az Izsáki Sportcsarnokban mérkőztek meg a megye sípmesterei. Kecskemét, Kalocsa, Kiskőrös, Kiskunhalas, Kiskunfélegyháza és Baja játékvezetői csoportjai vettek részt a rendezvényen.

Holczimmer Andor, a Bács-Kiskun Megyei Játékvezetői Bizottság elnöke
-Hirdetés-

Mindegyik csapat játszott egymás ellen, és ez alapján a körmérkőzések alapján derült ki a végső győztes. A győzelmet végül a Kecskemét játékvezetői szerezték meg. Őket követte a Kiskőrös és a Kiskunfélegyháza. Negyedik a Kalocsa, ötödik a Baja, míg hatodik helyen a Kiskunhalasi játékvezetők végeztek. Az egész napra jellemző volt, hogy szoros, izgalmas találkozókat láthatott a közönség, mely annak is köszönhető, hogy egyre több aktív vagy már visszavonult futballista is a játékvezetői pályát választja.

A torna végeztével a résztvevők átvonultak a Vino étterembe, ahol az eredményhirdetés következett, majd pedig a finom délutáni vacsora. Az eredményhirdetést Holczimmer Andor, a Bács-Kiskun Megyei Játékvezetői Bizottság elnöke nyitotta meg. Majd Boronkay Klára, Boronkay László lánya tartott egy kisebb beszédet édesapja munkásságáról, majd  következett a díjak átadása.

Balról-jobbra: Allaga Iván, Papp Gergely, Ézsiás Gábor, Horváth Zoltán (Kiskőrös), Szabó István (Kiskőrös)

Először a hagyományoknak megfelelően elismerésben részesültek az idén jubiláló játékvezetők, név szerint: 20 éve játékvezető: Papp Gergely, Ézsiás Gábor, Allaga Iván 25 éve játékvezető: Szabó István (Kiskőrös), Horváth Zoltán (Kecel) 30 éve játékvezető: Nasz Róbert 35 éve játékvezető: Tumó György. Majd az érmek és a kupák átadásával folytatódott az esemény, végül pedig a különdíjasokat hívták ki.

Különdíjasok:
Legjobb kapus: Váczi Levente (Kecskeméti csoport)
Legjobb játékos: Áman Áron (Kiskőrösi csoport)
Gólkirály: Borsos Tamás (Kalocsai csoport)
Legsportszerűbb csapat (Schneider Pál díj): Bajai játékvezetők csapata

Kiskőrös csoport tagjai is részt vettek a tornán.

Berger József, Horváth Zoltán, Baranyai Dávid, Holczimmer Tamás, Apró Ferenc, Font Norbert, Bánáti Adrián, Tóth Róbert, Áman Áron, Kiss László, Bata Attila, Berger Tibor, Szabó István (a képről hiányzik Antal Péter)

B.D. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (48 db kép)
MEGOSZTÁS