Immáron a harmadik alkalommal került megrendezésre Izsákon, a Magyar Kultúra Napjához (január 22.) kapcsolódó, „Az én versem” elevezésű irodalmi est. Az Izsáki Táncsics Mihály Művelődési Házban 2019. január 18-án igazi múlt századi kávéházi környezet várta az irodalomkedvelő asztaltársaságokat, ahol kávé, tea és sütemény mellett hallgathatták a megszólalókat. Elsőként K. Szabó Benedek aranykoszorús versmondó a nemzeti Himnuszunkat szavalta el, arra utalva, hogy a Magyar Kultúra Napja himnuszunk keletkezéséhez kötődik.

-Hirdetés-

Ezt követően huszonöten álltak a pódiumra, hogy elmondják kedvenc versüket vagy prózájukat. Ady, József Attila, Vass Albert, Márai, Weöres művei mellett kortárs költök versei is elhangzottak. Magyar Gyuláné izsáki költő versei mellett, a fiatal Prikkel Noémi először állt a nagyközönség elé saját verseivel. Örömteli, hogy a megszólalók között jelentős számban szerepeltek fiatalok is, hozva az érdeklődési körükhöz illő verseket. A közönség értő figyelemmel követte az előadók mondanivalóit, és lelkes tapssal jutalmazott minden szereplést.

Prikkel Noémi először állt a nagyközönség elé saját verseivel

A mintegy két és fél órán tartó est nemcsak irodalmi élményt jelentett a megjelent közönségnek, hanem – köszönhetően az előadott művek tartalmi mondanivalójának – igazi közösségi együttlétet is. A szereplésért járó emléklapok kiosztásakor Dr. Bozóky Imréné Mónika, az irodalmi est kitalálója örömmel nyugtázta, hogy nem lankad az érdeklődés a rendezvény iránt és jövőre nagyobb kávéházat kell berendezni.

-fg-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (44 db kép)
MEGOSZTÁS