A soltvadkerti városi sportcsarnokban 14. alkalommal került megrendezésre a Sörös Lajos Emléktorna az elmúlt vasárnap. A Soltvadkerti Foci-Suli Sportegyesület szervezésében megrendezett utánpótlás labdarúgó tornán 6 csapat lépett pályára, akik körmérkőzéses formában mérték össze erejüket.

A soltvadkerti csapat
-Hirdetés-

A gárdák játékosai az U13-as korosztályt képviselték, akiket a megnyitó alkalmával Udvarhelyi Attila iskolaigazgató köszöntött. Beszédében elmondta, hogy Sörös Lajos sokat tett a helyi labdarúgásáért, valamint alapítója volt a Soltvadkerti Foci-Suli Sportegyesületnek.
Eredmények:
-Kecskemét UFC 12 pont 17-5
-Kiskőrös LC 12 pont, 11-2
-Kalocsa Méhecskék 12 pont 13-6
-Soltvadkerti Foci-Suli 4 pont 5-12
-Solti FC 3 pont 11-16
-Akasztói Focisuli 1 pont 5-21
A tornáról a szervező egyesület elnöke Csesznegi Lajos elmondta, hogy sok gól született és ügyes megoldások mellett szép gólokat láthattak. Ennek eredményeként az első három hely nagy küzdelmek alapján dőlt el, mivel azonos pontszámmal végeztek a csapatok, így csak a gólkülönbség döntött az utolsó pillanatokban. A gyerekek élvezték a tornát és sok élménnyel gazdagodtak. A kupán minden résztvevő gyermek csokit kapott, minden csapat oklevelet és kupát az eredményeik alapján, valamint arany, ezüst és bronz érmet.

A torna különdíjasai:
A legjobban védekező csapat: Kiskőrösi LC
A legjobb kapus: Szlovák Milán (Kiskőrösi LC)
A leglátványosabb játékot játszó csapat: Kecskemét UFC
A legjobb játékos: Sódar Gellért (Kecskemét UFC)
A legjobb támadó játékot játszó csapat: Kalocsa Méhecskék SE
A gólkirály: Tapolcsányi Dávid (Kalocsa Méhecskék)
A tornán egyedüli lányként Hordós Gabriella (Akasztói Foci-Suli SE) szerepelt, aki különdíjat kapott

A gyermekek a tornán úti csomagot kaptak, ami szendvicset és mandarint tartalmazott valamint a Pölöskei Italgyártó Kft. jóvoltából egy 1,5 literes ice-teát.
A torna fő támogatója a Sörös család volt, valamint köszönet illeti még: Soltvadkert Város Önkormányzatát, a  Nyúl testvéreket (Pölöskei Italgyártó Kft.), Tóth Zsoltot (Abonyi Fogadó), Schiszler Mariannt, Bartos Zoltán zöldség-gyümölcs kereskedőt és Ritter Balázst (Eredet Kft.-borászat).

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (26 db kép)
MEGOSZTÁS