A Petőfi Szülőház és Emlékmúzeumban Aknay János Kossuth- díjas festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás január 22-én. Köszöntőt mondott Domonyi László polgármester.

Domonyi László polgármester köszöntötte a jelenlévőket
-Hirdetés-

Gondolataiban kifejtette, hogy a városunkban nemcsak a magyar kultúra napján fordítunk különös figyelmet a kulturális eseményekre. Olyan alapokkal rendelkeznek az intézmények, amelyekhez szívesen csatlakoznak kiváló szakemberek. Aknay János kiszámítható szakmai segítséggel és önzetlen képadományaival támogatja városunkat.
A kiállítást Dr. Feledy Balázs művészeti író nyitotta meg. Egy elfogult tisztelő gondolatfoszlányainak megosztását hallhatták az igencsak szép számmal összegyűlt érdeklődők. Aknay János a posztgeometrikus alkotók egyik kiemelkedő egyénisége, egész életműve azt bizonyítja, hogy az avantgárd gondolkodás nem feltétlenül anarchisztikus gondolkodással jár együtt, hogy absztrakció és figura megjelenítése nem kizáró művészi álláspontok.

A képek február 9-ig lesznek láthatóak

Munkássága bizonyítja, hogy a művészi progresszivitás is tud nyitott lenni a társadalom minden rétege felé. Aknay a 70-es években a magyar képzőművészeti életet keltette újjá a szentendrei Vajda Lajos Stúdió alapító tagjaként. A megnyitó meglepetésvendége, Seffer Attila köszöntötte a festőművészt közelgő születésnapja alkalmából.
Az eseményt a SZÓ-LA-M Alapfokú Művészeti Iskola fúvós zenekara, és Szappanos Tamás előadása színesítette.

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (22 db kép)
MEGOSZTÁS