Az Izsáki Táncsics Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola adott otthont 2019. január 23-án az alsó tagozatosok járási mesemondó versenyének. Erre az alkalomra az iskola ének szaktanterme Muzslai Katalin nyugdíjas tanítónő, az alsó tagozatos tanítók és a szülői munkaközösség munkájának köszönhetően varázslatos meseországgá alakult át, méltó körülményeket biztosítva a „Meseország királyi/királynői címéért folyó versenynek”.

-Hirdetés-

A járás hat településéről, a házi versenyek legjobbjaiként, 14 mesemondó ékezett a megmérettetésre. A ceremóniamester vezényletével először játékos gyakorlattal és varázsdallal igyekeztek a mesés hangulatot megteremteni. A kiválasztott hóvirágba rejtett sorszámok alapján egymás után következtek a mesemondók, a sok, szépen elmondott mesével nehéz feladat elé állítva a Bölcsek Tanácsát (a zsűrit). A próbatételek után, amíg a zsűri tanácskozásra visszavonult, a gyerekek és kísérőik kreatív foglalkozással, farsangi fánkot és teát fogyasztva múlatták az időt.

Kapás Zoltánné, magyar-történelem szakos tanár, mesterpedagógus, a Bölcsek Tanácsa elnökeként ismertette a kiskőrösi járás mesemondó versenyének eredményét:

1-2. évfolyam:
1.helyezett: Hlavács Hanna – Kiskőrös
2.helyezett: Jámbrik Janka – Fülöpszállás
3.helyezett: Csernák Zora – Izsák

3-4. évfolyam:
1.helyezett: Varga Gergő – Izsák
2.helyezett: Ötvös Balázs – Kaskantyú
3.helyezett: Rábaközi Balázs – Izsák

Különdíjban részesült: Varga Mihály (4.o.) – Csengőd

A járási verseny első két helyezettje jutott tovább a Kiskőrösi Tankerületi Központ alsó tagozatos mesemondó versenyére, ami 2018. február 13-án Kisszálláson kerül megrendezésre.

-fg-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (32 db kép)
MEGOSZTÁS