Kiskőrös külterületén a gallyazást 2019. január 6 és április 30 közötti időszakra ütemezte az NKM Áramhálózati Kft. szerződéses partnere, a Presidente Kft. A város belterületen tavaly év közben megtörtént a villamosenergia-szolgáltatás biztonsága miatt szükségessé vált gallyazás, és a tervek szerint ez évben hasonlóan április 30-ig szintén elvégzik a villamoshálózatba belógó növényzet eltávolítását a szakemberek – tájékoztatta szerkesztőségünket Csala Gabriella, a NKM Áramszolgáltató Zrt. kommunikációs munkatársa.

-Hirdetés-

A villamos hálózat folyamatos és biztonságos működéséhez a villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI. törvény (VET) és a 2/2013 (I.22.) NGM rendelet a villamos vezetékek biztonsági övezetére vonatkozóan speciális tiltó és korlátozó rendelkezéseket tartalmaz. Ilyen korlátozás, hogy a villamos vezetékek biztonsági övezetét sértő növényeket gallyazni kell, vagy szükség esetén ki kell vágni. Ez elsősorban azon ingatlan tulajdonosának a kötelezettsége, amelyen a biztonsági övezetet sértő növények találhatók.

A tulajdonos is sokat tehet a zavartalan villamosenergia-szolgáltatás, valamint a saját vagyontárgyai biztonsága érdekében, az ingatlanon lévő és az elektromos vezetékekhez közeli növények és faágak gallyazásával. A gallyazást célszerű a vegetációs időn kívül, októbertől áprilisig végezni. Olykor célszerű a gallyazást szakemberre bízni, hiányában a 06-62/565-600-as telefonszámon kérhető segítség a társaságtól. A gallyazás költségét a szolgáltatás megrendelője viseli. A feszültségmentesítés térítésmentes.

Szakember által végzett gallyazási munkálatok

Amennyiben a tulajdonos, ezen kötelezettségének nem tesz eleget, az életveszély mielőbbi megszüntetése, valamint a hálózat üzembiztonsága érdekében azt az NKM Áramhálózati Kft. – a jogszabályok rendelkezéseinek eleget téve és törvényi felhatalmazás alapján – az általa megbízott szakemberekkel 2019. január hónaptól elvégezteti!

A faágak eltávolítása kizárólag a hálózat mentén, a légvezetékek biztonsága érdekében a szükséges mértékig távolítják el. Elsődleges célja a zavartalan villamosenergia-szolgáltatás biztosítása. A levágott faágak elszállításáról az áramszolgáltató gallyazó partnere az önkormányzattal egyeztetett módon gondoskodik.

Kérjük a munkavégzés során szíves együttműködésüket!

Kutyifa Icu

MEGOSZTÁS