2019. január 25-ig lehetett jelentkezni a gimnazistáknak megrendezett Kőröspoly nevezetű versenyre. Idén első alkalommal rendezik meg ezt a versenyt, amelyről Szentgyörgyiné Szlovák Mária, a kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium igazgatónője mesélt részletesebben.

-Hirdetés-

-Ki a támogatója ennek a versenynek?
-Ezt a versenyt a Jövő Vidékéért Egyesület támogatja. Ők kerestek meg minket még ősszel. Első lépésként egy interneten keresztül megoldható felmérést készítettek a diákokkal a pénzügyi ismereteikről, tudatosságaikról. Ennek eredményeként kaptam egy összefoglaló anyagot a kérdőíves felmérés eredményeiről. Itt a gimnáziumban 312 diák töltötte ki, míg a Wattay Szakgimnáziumból 410-en. Az eredményeket nagyon sokféle módon elemezték, mindent figyelembe vettek. Innen született az ötlet, hogy talán kissé hiányos a diákok ismerete a pénzügyi fogalmak terén. Úgy gondoltuk így lenne érdemes motiválni őket. A vetélkedő levelező formában fog működni, a döntőt kivéve természetesen.

-A hirdetésekben láthatóak az igen értékes nyeremények is.
-Ez így van, a vetélkedő talán olyan nyereményeket rejteget, amik talán jobban motiválják a diákokat, hiszen olyan nyereményeket válogattunk össze, amik iránt a mai fiatalok érdeklődnek, mint például fényképezőgép, Ipad, vagy Bluetooth hangszóró. Ezeket a nyereményeket a versenyt szervező egyesület válogatta össze. Természetesen reménykedünk benne, hogy a kíváncsiság is hajtja őket a nyereményen kívül. Egyébként az Oktatási Hivatal minden évben megszervezi a pénzügyi projekthetet, így a diákoknak nem teljesen ismeretlen a fogalom.

-Ki indulhatott ezen a versenyen? 
-A versenyre a két kiskőrösi középiskola minden 14 évnél idősebb diákja regisztrálhatott a plakátokon megadott penzugyverseny.kiskoros@gmail.com e-mail címen.

-A verseny KŐRÖSPOLY néven fut, így van hirdetve mindenhol, ennek van bármi köze a közismert Monopoly társasjátékhoz?
-KŐRÖS természetesen azért, mert kiskőrösi versenyről van szó, Kiskőrösön tanuló diákokkal. A MONOPOLYHOZ pedig a pénz által van köze, ugyanis a társasjátékban sem árt a pénzügyi tudatosság. 

-Köszönöm szépen az interjút! 
Én is köszönöm, minden versenyzőnek sok sikert kívánok a vetélkedőhöz!

T.R. 

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (1 db kép)
MEGOSZTÁS