Aki utazott már mentőautóban – akár betegként, akár kísérőként – az tudja jól, mennyire megterhelő a villogó kocsiban a kórház felé haladni. Ezt felismerve kezdett különleges kampányba a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) és az Országos Mentőszolgálat (OMSZ), melynek köszönhetően plüssmacik kerülnek minden mentőautóba.

-Hirdetés-

A puha állatkák azért készülnek, hogy könnyítsék a gyermekek ellátását, a rosszullét vagy baleset miatt őket ért lelki trauma feloldását. Néhány éve indult egy civil kezdeményezés, hogy a mentőautókban utazó beteg gyermekek fájdalmait egy-egy kedves, otthon már nem használt játékmaci ajándékozásával enyhítsék, majd a Neat Szeretek Mindenkit Nonprofit Kft. gondolta tovább az ötletet: szerették volna, ha a macikat megváltozott munkaképességű munkavállalók varrják, újrahasznosított anyagokból.

A mackók gyártása a Magyar Református Szeretetszolgálat különböző telephelyein, a 2017-ben indított rehabilitációs foglalkoztatásban részt vevő, megváltozott munkaképességű és fogyatékossággal élő munkavállalók közreműködésével történik. A Mentő Macik gyártási folyamata sokrétű, felöleli a szabást, varrást, tömést, hímzést, lyukasztást, tépőzár felerősítést, valamint a Szeretetszolgálat logójával ellátott címkék felhelyezését.

Az MRSZ és az OMSZ közös kezdeményezésének célja, hogy a Szeretetszolgálat megváltozott munkaképességű munkatársai által készített plüssmackók az ország minden mentőautójába bekerüljenek, hogy javítsák az évente 45 ezer, mentős ellátásra szoruló gyermek lelkiállapotát.

A macikat egyaránt megkapják a mentőautóba kerülő betegek és sérültek, illetve azok a gyerekek is, akiknek szüleiket kell kórházba kísérniük. A Szeretetszolgálat és az OMSZ dolgozói remélik, hogy minél kevesebb gyerek betegszik meg, ugyanakkor azoknak, akik mégis mentőautóba kerülnek valódi társ lehet a Mentő Maci.

Ha szeretné Ön is támogatni a kezdeményezést, hívja a 1358-as adományvonalat, vagywww.jobbadni.hu oldalon az online adományozásánál válassza ki a “Maci-projektet”!

Legyen a siker részese!

Forrás: https://jobbadni.hu

Kutyifa Icu

MEGOSZTÁS