A Kiskőrös Helyőrség Nyugállományúak Klubja január 26-án tartotta meg szokásos éves közgyűlését. Az eseményen a meghívott vendégek mellett a 98 tagból 58-an jelentek meg.
Az egyesület alelnöke, Gottfried Béla köszöntötte a közgyűlést jelenlétével megtisztelő Hazuga Károly nyá. altábornagyurat, a BEOSZ elnökét, Dr. Kovács György nyá. ezredes BEOSZ DAR elnökét, Miklovicz János ezredest, a jogutód MH 93. Petőfi Sándor VV. zászlóalj parancsnokát, Csizovszki László rendőr alezredest, a Kiskőrösi Rendőrkapitányság vezetőjét, Durgó Tamás őrnagyot, a Magyar Honvédség Hadkiegészítő 1sz. toborzó iroda vezetőjét és a helyi városvezetés részéről Szedmák Tamás önkormányzati képviselőt. A jelenlévők 1 perces néma felállással adóztak az év során elhunyt tagtársaink emlékére: Györk Ernőné Katika tiszteletbeli tag, Szűcs László nyá. r.alezredes, utaltsági rendből adódóan – Nemes Tibor zászlós. Ezt követően Fadgyas István elnök beszámolója hangzott el a tavalyi munkáról és az idei tervekről.
Az elnök elmondta, hogy a tavalyi évben önálló programként került bemutatásra a helyőrségben szolgált rendvédelmi, katasztrófavédelmi, katonai, polgárőr, mentő, és NAV – igen nagy létszámú civil látogatás képviseletében. A legnagyobb létszámmal (53 fő) vettek részt Pákozdon a BEOSZ által áttelepített kopjafák újjáavatási ünnepségén, megemlékeztek a BEOSZ XXVIII a DAR XI. évfordulójáról és a BM tagozat (rendőrség) napjáról. Koszorút helyeztek el a rendőrkapitányságon megtalálható emléktáblánál, illetve két temetőben (Tabdin és Kiskőrösön) a hozzátartozókkal. A települések vezetőivel együttműködve a város vezetésével és a civil szervezetekkel emlékeztek meg, illetve koszorút helyeztek el az állami ünnepek alkalmával. A Városalapítók Napja, illetve a Kiskőrösi Szüret és Szlovák Nemzetiségi Napok keretében önálló programokkal – Kistérségi találkozó az 1.sz. Toborzó Iroda kitelepülésével (toborzás) és a mai hadsereg bemutatásával – színesítették város rendezvényeinek tartalmát. Tovább folytatták egyéb tevékenységeiket: a temetői sírkertek karbantartása, beteglátogatás, szociálisan rászoruló bajtársak és kegyeleti feladatok segítése, további hadisírok „felkutatása”. Kirándulásokon, emléktúrákon vettek részt, amelyek során összesen 1601 km megtételével (Székesfehérvár, Cegléd, Soltvadkert, Debrecen- Mályi-Kassa, Boldogkő váralja, Tokaj, Pákozd, Ozora viszonylatában). A Kassán elhelyezett Rákóczi fejedelem koporsójára koszorút helyeztek el kellő tiszteletadással. Általuk tovább erősödött, színesebbé vált a városban a civil szervezetek önszerveződése – kapcsolattartás a település vezetésével. Igyekeztek a szűkös anyagi helyzetük ellenére szolidabb, de az igényeket kielégítő programokat szervezni, és biztosítani – idősek napja, egyesületen belüli nő-férfi nap. Több év óta számottevő létszámmal vesznek részt, az Ültess Fát Mozgalom Egyesület városszépítési programjaiban.
Az egyesület anyagi helyzetéről a pénzügyi bizottság részéről Lehoczki Péter adott tájékoztatást. Elmondta, hogy az egyesület anyagi hátterét az évenként befizetett tagdíjak és a pályázatokon elnyert támogatások, valamint az adófelajánlások (1%) biztosítják. A rendelkezésre álló pénzösszegből kellő odafigyeléssel, takarékosan gazdálkodtak. Megemlítette, hogy a 2018. év során sikerült eredményes pályázatban szerepelni.
Támogatások:
BEOSZ: 20.000,- Ft,
DAR: 20000,-Ft,
SZJA 1% 84.591Ft,
Pályázat működésre: 515.000,- Ft,
Pályázat szakmai: 300.000,-Ft.
Kiskőrös Város Önkormányzatától: 150.000,-Ft
Összesen: 1.089.591,- Ft.
Az eseményen elismerések átadására is sor került. A Kiskőrös Helyőrség Nyugállományúak Klubja vezetőségének 1/2019.számú határozata alapján a Magyar Honvédség 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj Parncsnoka, a közösség érdekében kifejtett átlagon felüli munkája elismeréseként emléktárgyat adományozott Gottfried Béla nyá. ezredesnek és Melher Sándor nyá. őrnagynak. A DAR elnöke emléktárgyat adományozott Lehoczki Péter és Flaisz Imre nyá. rendőr főtörzszászlós részére. Az egyesület elnöke emléklapot adományozott Dicsa Mihályné és Gyalog Sándorné részére.

-Hirdetés-

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (32 db kép)
MEGOSZTÁS