Az Izsáki Hegyközség, a tavaszi munkák megkezdése előtt rendszeresen szervez – Gazda Estek címmel – tájékoztató előadásokat a mezőgazdasági termelő tevékenységet végző gazdák számára. 2019. január 28-án az idei első alkalommal Knábel László hegybíró köszöntötte a résztvevőket és ismertette a tervezett témákat.

-Hirdetés-

Keresztes József, Kunsági Hegyközség Tanácstitkár, a rögzített szüreti jelentések adatai alapján elemezte az 2018-as szüret eredményeit. A Kunsági borvidéken, ahol jellemzően különvált a szőlőtermelés és a feldolgozás, nehéz helyzetben vannak a szőlősgazdák. Nagy szükség van a hatékonyság és jövedelmezőség érdekében további megoldások keresésére. Egyik lehetőség a szőlőtermelők integrációja, amelyben a termelői csoportok (szövetkezések) jelennének meg piaci szereplőként.

Nagy érdeklődés kísérte Pataki Balázs, az Agrosol 2000 Kft. szaktanácsadójának előadását az Agrilaser madártávoltartó rendszer, seregélyek elleni hatékony működéséről. Megállapodás született, hogy jövő augusztusban a gyakorlatban is bemutatják a rendszer működését.

A Gazda Estek következő alkalmával, 2019. február 11-én, a Földforgalmi törvény változásairól tart előadást dr. Farkas Diána NAK referens, valamint az Agrárfinanszírozás a Takarékcsoportnál témáról, dr. Kasler György, a Takarék Ker. Bank ZRT területi képviselője.

-fg-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (11 db kép)
MEGOSZTÁS