A Kiskőrösi Mentő Alapítvány 2018-ban végre elérte, amit 2011-ben megálmodott. Az „Esetkocsit Kiskőrösnek” projekt célba érhetett. Az új Mercedes Sprinter 2018. január 18-án érkezett meg a mentőállomásra.

Az új Mercedes esetkocsi
-Hirdetés-

Számtalan önzetlen támogató segítségével, hét év kitartó munkával és a folyamatos fejlesztések hatására, 2018. január 1-től már minden nap 24 órában működhet az esetkocsi Kiskőrösön. Az Országos Mentőszolgálatnak köszönhetően 5 főállású mentőtiszttel 27 főre bővült a lelkes életmentők száma.

Új, korszerű B-Braun Space perfusort /gyógyszeradagoló pumpa/

Az évek során, az alapítványon keresztül több mint 25. 000. 000. Ft értékű életmentő eszköz és fejlesztés kerülhetett a Kiskőrösi Mentőállomásra. 2018-ban a következő fontos mentőfelszereléseket sikerült beszerezniük: FERNO gerinchordágy 2 db, FERNO fejrögzítő 2 db, B.Braun Space Infúziós pumpa 2 db, Drager Szén-monoxidmérő és jelző készülék az életmentők védelmére 3 db, Dürasol orvosi táska 1db, valamint hímzett póló készült minden mentődolgozónak 3 db. Az OMSZ Mentőalapítványa közreműködésével megérkezett az első Lucas 3 újraélesztést segítő mellkas kompressziós készülékünk is! A berendezés szívleállás esetén a betegre helyezve mesterségesen végzi a mellkasi nyomásokat.

Gyakorlatban a Lucas 3 mellkas kompressziós készülék

Maradtak még álmaik 2019-re is, hiszen terveik között szerepel, hogy mind a három mentőautóban legyen Lucas 3 mellkas kompressziós készülék, ezért a másodikat már meg is rendelték közel 5. 000.000. Ft értékben. Korszerű Oxylog 3000 Plus lélegeztető gépre szeretnék cserélni a jelenlegi elavult respirátorukat és új végtagrögzítő eszközöket, valamint vákuum matracokat szeretnének vásárolni.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani, az önkormányzatoknak, vállalkozásoknak, magánembereknek, akik adományaikkal és jövedelemadójuk 1%-val támogatták terveink megvalósulását – jegyezte meg Farkas Gyula a mentőállomás vezetője, az alapítvány elnöke.

Új Dürasol orvosi táskával is bővült az esetkocsi felszerelése

Nagy figyelmet fordítanak munkatársaik továbbképzésére is, hiszen minden évben oktatásokra, továbbképzésekre küldik dolgozóikat. Emellett bemutatókat, állapotfelméréseket és 2019. május 10-én nyílt napot, valamint véradást is szerveznek a Vöröskereszt közreműködésével a Mentőállomáson.

A 12 éve működő Kiskőrösi Mentő Alapítvány továbbra is szeretne korszerű felszerelésekkel, növekvő szakmai színvonalon életet menteni, melyet Ön is támogathat adója 1%-val: 18369353-1-03.

Legyen a siker részese!

Kutyifa Icu

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (14 db kép)
MEGOSZTÁS