Ahogyan az már az utóbbi 10 év során hagyománnyá vált Kiskőrösön, Domonyi László polgármester 2019. február 1-jén, állófogadásra invitálta a kiskőrösi székhellyel vagy telephellyel rendelkező vállalkozókat a Polgármesteri Hivatal Dísztermébe. Szokásokhoz híven, azokat a vállalkozásokat várták az eseményre, akiknek a 2018-as évben a helyi iparűzési adóbefizetésük elérte az 1 millió forintot.

-Hirdetés-

Az utóbbi évtized gazdasági sikereit részben az is bizonyítja, hogy közel százan voltak a tegnapi eseményen, ami a kiskőrösi vállalkozások növekvő sikereit is mutatja. Kiváló házigazda módjára az érkező vendégeket aperitiffel várta a polgármester a Díszterem bejáratánál, akikkel egyenként koccintott is a belépésükkor.

Nyitányként a Kecskeméti Pál evangélikus lelkész vezetésével működő Kiskőrösi Evangélikus Fúvószenekar szórakoztatta a közönséget színvonalas rövid műsorral. Ezt követően Szappanos Tamás a KEVI Evangélikus Gimnázium tanulója egy gyönyörű népdalcsokrot adott elő a közönségnek, felkészítő tanára Farkasné Szabolcsi Ildikó tanárnő volt.  Őt követte Koczkás Mirjam a KEVI Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola tanulója aki elénekelte a Most múlik pontosan című dalt, amely eredetileg a Quimby zenekar Kilégzés című albumának sikernótájaként jelent meg 2005-ben. Később a dal ismertségét fokozta, hogy a Csík Zenekar 2008-ban megjelent Ez A Vonat Ha Elindult, Hadd Menjen… című albumán feldolgozta és azóta is előszeretettel eljátsszák koncertjeiken.

A Kiskőrösi Evangélikus Fúvószenekar színvonalas műsort adott az eseményen

A kulturális műsort követően Font Sándor országgyűlési képviselő köszöntötte a vendégeket és megköszönte a kiskőrösi vállalkozók munkáját, a fejlesztéseiket, valamint, hogy hozzájárultak ahhoz, hogy gyakorlatilag megszűnt a térségben a munkanélküliség és adóbefizetéseikkel a város fejlődéséhez, működéséhez járulnak hozzá. Mint utalt rá, közel 10 év alatt annyira megfordult a helyzet a térségben, hogy munkaerőhiány van, nem pedig munkanélküliség. Ez pedig a kormányzati fejlesztési támogatások mellett egyértelműen a kiválóan fejlődő helyi vállalkozásoknak köszönhető.

Font Sándor országgyűlési képviselő is felszólalt a rendezvényen
Domonyi László polgármester megköszönte a városban működő vállalkozások munkáját

Az országgyűlési képviselő köszöntője után, Domonyi László polgármester szokásához híven bemutatta az önkormányzat gazdasági helyzetét. 2018-ban közel 2 milliárd forintos költségvetéssel rendelkezik a város, ennek közel felét helyi adóbevételekből fedezik. Érdekes statisztikai adatokat láthattak a jelenlévők arról is, hogy jelentősen emelkedik az építkezések száma Kiskőrösön, de a jelenleg még csak építési engedéllyel rendelkező házépítések száma is jelentősen megemelkedett. Beszámolt a fürdőben létesített új termálkút elkészüléséről és üzeme behelyezéséről is. Mint ismeretes, az előző évben rendkívüli 90 millió forintos költségvetési kiadást kellett biztosítani a fejlesztésre, mivel a régi, évtizedek óta működő kút egyik napról a másikra működésképtelenné vált és javítása nem volt megoldható, ezért új kutat kellett fúrni.

(A rendezvényen bemutatott polgármesteri prezentációról és a részletes adatokról a következő napok során interjút készítünk Domonyi László polgármesterrel, amelyet rövidesen olvashatnak).

A polgármesteri prezentáció után Tóth Anett, a János Vitéz Látogatóközpont vezetője röviden ismertette a készülő városi turisztikai honlap legfontosabb tudnivalóit. A rövidesen elérhető internetes oldalon megtalálhat minden fontos helyi turisztikai információt –szálláshelyeket, programajánlót- az érdeklődő. Beszélt továbbá a közelgő Utazás Kiállításról is, amely minden évben a Hungexpon kerül megrendezésre, és amelynek 2019-ben Bács-Kiskun megye és Kecskemét Megyei Jogú Város lesz a díszvendége, ezért Kiskőrös is bemutatja a legfontosabb turisztikai rendezvényeit, lehetőségeket a városban.

dr. Nagy Gabriella aljegyző asszony beszámolt a Vállalkozói Klub újraélesztéséről, amelyet az önkormányzat koordinál a jövőben

Végül egy régi-új kezdeményezés újraindulását is bejelentették a rendezvényen dr. Nagy Gabriella aljegyző asszony beszámolt arról, hogy az önkormányzat elvállalta azt a feladatot, hogy újraindítja a korábban évtizedekig működő vállalkozói klubot Kiskőrösön. A klub újraindulásával ismét rendszeresen összejöhetnek a helyi vállalkozók, akik szakmai megbeszéléseket folyathatnak egymással és a város vezetőivel a gazdasági fejlődés előremozdítása érdekében.

Az előadásokat követően a résztvevők elfogyaszthatták a részükre tálalt ételeket, italokat.

Sz.Á. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (43 db kép)
MEGOSZTÁS