Soltszentimre Község Önkormányzata és az ott élő gazdálkodók összefogásának eredményeként szilárd burkolatot kapott a Csonka toronyi út, melynek ünnepélyes átadására 2019. február 1-én került sor. Az útátadó ünnepségen az önkormányzat, az intézmények, a civil szervezetek megjelent képviselői és a projekt megvalósítását támogató gazdák mellett, Font Sándor, a térség országgyűlési képviselője is jelen volt. A rendezvény kezdetén Rakonczay Mária Hermina jegyző köszöntötte a megjelenteket.

-Hirdetés-

Nagy István polgármester köszöntőjében felelevenítette, hogy

a Kormány Vidékfejlesztési Programja pályázatán elnyert 66 millió forintos forrás, valamint az önkormányzat és a támogató gazdák által vállalt 11 millió forintos önrész tette lehetővé a projekt megvalósulását.

Ezzel az úttal nemcsak az itt élők, itt gazdálkodók érhetik el akadálytalanabbul úti céljaikat, hanem az idelátogató turisták is kulturáltabb körülmények között juthatnak el a Csonka Torony, a Duna-völgyi főcsatorna és a természetvédelmi területek felé. Font Sándor országgyűlési képviselő gratulált példaértékű összefogással megvalósított beruházáshoz és reményét fejezte ki, hogy az utat sokáig fogják használni, mert egyrészt tartós lesz, másrészt akkor van élet, ha van miért kijárni. Kovács Sándor katolikus plébános szentelte meg az utat, Isten áldását kérve mindazokra, akik létrehozták, akik közlekednek rajta. A nemzeti színű szalag átvágásával hivatalosan is átadásra került a felújított útszakasz.

Illyés Balázs és felesége, a projekt megvalósításában résztvevő gazdálkodók nevében, az önkormányzat közreműködését köszönte meg a polgármesternek és a jegyzőnek. A Barkóczi család az átadó ünnepséget és az azt követő közös ebédet a támogatta.

-fg-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (38 db kép)
MEGOSZTÁS