A 2019-es év komoly számvetésekkel indult a VIRA Magazin szerkesztőségében, ugyanis ebben az évben lesz három éve, hogy a vira.hu elindult saját útján az online média dinamikus, állandóan változó világában. Indulásunkkor több kérdés is átfutott a fejünkben.  Vajon van-e létjogosultsága a mi kis hírportálunknak ebben a térségben? Tudunk-e naprakész hírekkel, hiteles információkkal és érdekes programokkal szolgálni a városunkban és a térségben élők számára?

A vira.hu szerkesztői és tudósítói (2018)
-Hirdetés-

Az olvasói visszajelzések az elmúlt években azt sugallják, hogy mindez sikerülni látszik. Optimizmussal figyeltük a vira.hu fejlődését hónapról hónapra, ahogy a szülők lesik apró csemetéjük első lépéseit. Azt vettük észre, hogy a visszajelzések szerint látogatóink ugyanolyan szívesen olvassák cikkeinket, tudósításainkat, képes beszámolóinkat és programajánlóinkat, mint amilyen lelkesen készíti ezeket kis csapatunk. Most januárban viszont elhatároztuk, hogy a szubjektív megérzések helyett a tényeket vizsgáljuk, mert tudjuk, hogy a statisztikai adatok olyan objektív mérőszámok, melyeket nem lehet így vagy úgy olvasni, értelmezni, a számok a valóságot fogják mutatni.

A statisztikai adatokat átrágva, elemezgetve nagy örömmel nyugtáztuk, hogy szerkesztőink és tudósítóink lelkes, innovatív, kreatív munkájának eredményeként egyre nagyobb olvasótábort tudhat magáénak internetes hírportálunk. A számok szerint 2018-ban több mint 240 000 olvasó látogatott el az oldalunkra, ami több mint 100 000-es növekedést jelent az előző évhez képest. Az oldalmegtekintéseink száma (1 137 000) majdnem a duplájára nőtt egy év alatt. Mutatóink szerint, hetente közel 32 000 megtekintéssel dicsekedhetünk. Honlapunkat a Kiskőrösi járás települései mellett, már az ország minden részén, esetenként a világ távoli városaiban is olvassák, hiszen az internet adta információ nem áll meg a járási, vagy megyei határokon.

2019 januárjában már több mint 160 000 kattintás érkezett az oldalra és a napi oldalmegtekintések száma is meghaladta az 5000-et!

 

A havi nézettség alakulása a vira.hu honlapon, az indulástól, 2016 májusától. 2019 januárjában már elértük a 160 000 kattintást. Forrás: Google Analytics
A vira.hu napi nézettségi adatainak alakulása 2016 májusától. Idén januárban már meghaladtuk a napi 5000 kattintást Forrás: Google Analytics

Mindez persze hatalmas lendületet is ad ahhoz, hogy a továbbiakban is nagy odafigyeléssel és precízen folytassuk munkánkat. Továbbra is nagyon igyekszünk, hogy olvasóinkat megfelelő minőségű és mennyiségű híranyaggal lássuk el.

Szeretnénk sikereinkben is osztozni veletek, ezért új szolgáltatásként különböző hirdetési felületeket – bannerek, PR cikkek – kínálunk oldalunkon a környékbeli cégeknek, vállalkozásoknak. Lehetőséget biztosítunk ezzel mindazoknak, akik termékeik, szolgáltatásaik vagy programjaik jó hírét szeretnék eljuttatni a vira.hu folyamatosan növekvő olvasótáborához, de azoknak is, akik esetleg új munkaerőt szeretnének toborozni fejlődő vállalkozásukhoz.

Hirdetési palettánkon igyekszünk lehetőséget nyújtani a nagyobb marketing költségvetéssel rendelkező cégek mellett, a kisebb reklámbüdzsével rendelkező, de folyamatos megjelenést igénylő cégeknek is.

Részletekről érdeklődni a hirdetes@vira.hu e-mail címen vagy a 06 70 617 9945 telefonszámon lehet.

Ahhoz, hogy fejlődni tudjunk, nagy szükségünk van a ti visszajelzéseitekre is munkánkkal kapcsolatban. Kérünk benneteket, hogy e-mailben, esetleg hozzászólásban írjátok meg nekünk, mely témák lehetnének még érdekes számotokra, illetve melyik rovatunkat olvassátok legszívesebben!

Köszönjük, hogy rendszeresen látogatjátok a vira.hu-t, valamint követitek Facebook oldalunkat és hogy hozzászólásaitokkal, visszajelzéseitekkel segítitek és elismeritek munkánkat.

Dúcz Annamária

MEGOSZTÁS