A hamarosan tizenhat éves kiskőrösi Burka Bori a helyi gimnázium tanulója, egy különleges szépség mesél arról, hogyan lett egyik pillanatról a másikra modell és került Milánó kifutójára.

-Hirdetés-

-Nehéz volt megtenni az első lépéseket a modellszakma felé?
-Szüleim számára a legszebb vagyok, de ez természetes, hiszen minden szülőnek a saját gyermeke a legszebb. Kirándulásaink alkalmával különböző városokban névjegykártyát nyomtak a kezemben a modellügynökségek képviselői. Szüleimmel közös döntésünk volt, amikor ismerősök unszolására 2018 augusztusában belevágtunk és  megkerestünk egy pár ügynökséget. Hazánk piacvezető modellügynöksége a Valentine Model (VM) azonnal szerződtetett.

-Milyen munkákban veszel részt?
-Októberben kaptam meg első munkám, a Budapest Central Europien Fashion Week- en voltam modell. Majd januárban jött Milánó, ahol az egyik castingon beválasztottak a BIUU Fashion Showra. A milánói ügynökség, a Special Management két évre szerződtetett le. Két héten keresztül, naponta több válogatáson vettem részt. Opció volt a Prada show is, ahová csak azért nem kerültem be, mert még túl fiatalnak tartottak. A hosszan tartó fotózások fárasztóak ugyan, de nagyon tetszik.
„Bori nagyon kitartó, Firenzében egész napos fotózáson vett részt, a nap végén a stáb megtapsolta”– mondja édesanyja, aki mindenhová elkísérte lányát.

-Hogyan éled meg a modellek világát?
-Jóleső érzés, hogy barátaim, szüleim büszkék rám. Az ügynökségnél is mindenki nagyon kedves, mindenhol folyton azt mondják, milyen különleges vagyok.

-Mik a jövőbeni terveid, céljaid?
-Ami az idei évben biztosan vár rám, az Barcelona és London, ahol szintén van szerződésem ottani ügynökséggel. Ezen kívül egy horvátországi modelltáborba is megyek a VM-mel. A modellkedés mellett szeretnék majd továbbtanulni. Az iskolából egyenlőre nem kell kimaradnom. A milánói út után barátnőm sokat segített a pótlásokban. A későbbiekben, ha szükséges, akkor magántanuló leszek. A modellkedés egy kaland az életemben, egy jó móka, amit majd utólag mesélhetek gyerekeimnek.

Fotók: vmmodel.hu

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (7 db kép)
MEGOSZTÁS