Február 6-án elindította 2. projektjét a „horgoló csapat”. Városunk jubileumi évéhez kapcsolódóan fogtak munkába ismét a Kőrös-Körül Nők Egyesület támogatásával.

-Hirdetés-

Az első projekt a 300 szál rózsa volt, most pedig 300 darab kokárda készül, melynek ötlete Szűcsné Hajdú Mária fejéből pattant ki még a rózsakészítés közben. Ezek a projektek kapcsolódnak a város születésnapjához.
„Ezen kívül Karácsonykor készítettünk horgolt díszeket saját magunk örömére, téli kikapcsolódásként. Húsvétra is készülünk az asszonyokkal, horgolt tojásokból állítunk tojásfát, ami a művelődési házat fogja díszíteni”– mesélte Grünwaldné Takács Aranka, a 300 szál horgolt rózsa ötletgazdája.

Egy kis megbeszélés, instrukciók átadása a munka megkezdésekor

Aranka úgy véli, hogy ez a 300 darab kokárda pillanatok alatt el fog készülni, hiszen nagyon sokan jöttek össze a művelődési központ termében az első szerdai alkalomra.
Ezeken az összejöveteleken szinte ugyanazokat a lelkes arcokat látni – összeszokott kis csapat, 15 fővel, magukat csak Kőrös Rózsájának nevezik, a 300 szál rózsa projekt révén – de a barátságos hangulat, az őszinte beszélgetések, a szépséges alkotásaik terjesztik a csapat jó hírét és lassan, de biztosan bővül a kézimunka kör újabb alkotni vágyó nőkkel. A kokárda készítésre például 4 új személy érkezett.
A precízen, szívvel lélekkel elkészített kokárdák a március 15-ei városi ünnepségen találnak majd gazdára. Addig még szerdánként szorgosan dolgoznak az asszonyok, hogy biztosan elkészüljön a 300 darab. Azt is megtudtam, hogy a Kiskőrös város születésnapjára készített 300 szál rózsa árverezésre fog kerülni, amelynek bevételét jótékonysági célra ajánlják fel.

Nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik

Bárki csatlakozhat hozzájuk, aki szeret kézimunkázni, és szívesen megtanulna új mintákat, amivel meglepheti a családot, a gyerekeit vagy unokáit. Jelentkezni Facebook oldalukon (Kőrös-Körül Nők Egyesület) vagy a művelődési központban a (78) 312 315 telefonszámon lehet.

Kincses Szilvi

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (34 db kép)
MEGOSZTÁS