Kiskőrösön, február 7-én a felső tagozatos diákoknak ismét egy színvonalas délelőttöt szervezett az Egészségügyi Gyermekjóléti és Szociális Intézmény Család és Gyermekjóléti Központ.

-Hirdetés-

Péczkáné Hegedűs Mária elmondta, hogy ez a bevezető projekt az óvodai és iskolai szociális segítő tevékenységgel kapcsolatos, mely egy EFOP pályázatnak köszönhetően valósul meg. Ennek az egyik eleme a példakép – a gyerekeknek ez fontos, ezért ezt célozzák meg. Három település négy intézménye jelentkezett erre a programra, mely a felső tagozatosokat érinti.
Tartalmaz egy interaktív előadást, majd egy gyakorlati részben a diákok 6 állomáson mennek keresztül, mely által érzékelhetik és rögzülhet, hogy milyen érzés lehet szem nélkül, fül nélkül, láb nélkül élni.

Kállainé Major Marina és Péczkáné Hegedűs Mária

Kállainé Major Marina, az Intézmény vezetője köszöntötte a megjelenteket és elmondta, hogy a délelőtt előadója Suba Róbert – kiskőrösi paralimpikon – egy élő példa arra, hogyan lehet egy tragédia után is teljes életet élni.  Ezután Robi élménydús beszámolója következett egy videós vetítéssel egybekötve, majd a gyerekek tehették fel kérdéseiket – félénken indítottak, aztán annyira belejöttek, hogy nem lehetett őket lecsitítani.

A fiatalok láthatóan élvezték a megpróbáltatást

Az állomásokon mindenki szépen teljesített, talán elmondhatom, hogy sokak kedvenc feladata, a fűszerek felismerése szaglással és a szembekötős akadálypálya volt.
Hogy motiválva legyenek a diákok a feladat elvégzésére, az állomásokon pecsétet lehetett szerezni, a legtöbb pecsétet összegyűjtött osztály pedig ajándékban részesült a program végén.

Bekötött szemmel a bóják között szlalomozni egy bot segítségével nem is olyan egyszerű

Egy röpke órára megtapasztalhatták gyermekeink, hogy milyen is fogyatékkal élni… Robitól egy diák azt kérdezte, hogy mit érzett, mire gondolt zuhanás közben… „Csak éljem túl”- válaszolta.
Robi túlélte és teljes életet él, céljai vannak és hatalmas sikerei – mindezzel példaképként szolgál a feltörekvő nemzedéknek.
Köszönjük!

Kincses Szilvi

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (45 db kép)
MEGOSZTÁS