Mármint hogy táncolt itt kérem mindenki mindenkivel! Mindez pedig történt a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató pénteki farsangi bálján, melyet Soltvadkerten rendeztek meg az itt és környékben élő nevelőszülőknek és “gyermekeiknek”.

-Hirdetés-

Mint Bácskai Krisztina tanácsadó (és a bál háziasszonya) elmondta, idén mintegy 30 gyerek jött el a legkülönbözőbb jelmezekben. Az egyik asztalnál Messi falatozott, a másiknál egy robot és egy indián üdítőztek. Apropó ételek! Mint már tavaly is, idén is volt verseny a legfinomabb sütiket behozó anyukáknak, melyet Kanyik Árpád edző (Kiskunhalas), Harcsa Árpád nevelőszülő (civilben akasztói polgárőr), valamint Káposzta Lajos sokat próbált újságíró (Soltvadkert és vidéke) zsűrizett. Ennek megfelelően nagy volt a szigor, majd pedig a tanácstalanság. Merthogy sós kategóriában egyértelműen a pizza nyert, édesben viszont meg kellett osztani a díjat. A fánk, a muffin és a torta mind remekműnek bizonyultak!

Közben Árpád mesélt az általa tartott edzésekről, melynek keretében a nevelőszülőknél lévő gyerekekkel külön is foglalkozik. Számukra tavaly nyáron Gyulán rendeztek találkozót a sport és a közösségépítés jegyében.

A farsangi mulatságon a tánc közben jutott idő a társasjátékra és fényképezésre is. Hiszen a cél magasztos: azokból a gyerekekből is érett embert faragni, akik sok esetbe lelki hátránnyal indulnak neki az életnek. Erről szól a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató egész éves munkája.

Káposzta Lajos

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (30 db kép)
MEGOSZTÁS