A kisgyermekek világa legkönnyebben a meséken keresztül érhető el, és ezt nagyon jól tudják a soltvadkerti Gyöngyház Kulturális Központ dolgozói is. Éppen ezért találták ki a Mese-Kuckót, ahol az otthonról érkező gyermekek léphetnek be a mesék világába. A könyvtárban berendezett Mese-Kuckó hangulatában pedig mindig valami érdekes és szórakoztató mesékkel, vagy éppen egy-egy mesebeli történet helyi színházi adaptációjával kápráztatják el a gyermekeket. Az elmúlt pénteki alkalommal, mini bábszínházzal kedveskedtek a résztvevőknek.

-Hirdetés-

Csaboda Nikoletta köszöntötte Zsikla Anitát, a Bocskai úti óvoda óvónőjét, aki bábokkal és nagyon kedves mesékkel készült az alkalomra. Az első mese Móra Ferenc: A három pillangó – mese az összetartozásról – volt. A hurkapálcikára ragasztott papírból kivágott színes bábok tették izgalmasabbá a történetet. Még a felnőtteket is teljesen elvarázsolta a meseországa. Anita kisfia, Áron is eljött. A másik mese az ő kedvence a Mese a falánk tyúkocskáról volt.

Zsikla Anita, a Bocskai úti óvoda óvónője bábozik a gyermekeknek

„Így szólt egyszer a tyúkocska tyúkanyóhoz:
– Éhes vagyok, kérlek szépen, süssél nekem kalácsot!
– Jól van, tyúkocskám, sütök neked kalácsot – mondta tyúkanyó. – Most menj szépen, és hozzál nekem fát az udvarról, hadd rakjak tüzet, anélkül nem sül meg a  kalács.
Ment a tyúkocska, ment az udvarra a fáért. Ahogy az udvarra ért, szembe jött vele egy nagy-nagy kandúr. A nagy-nagy kandúr azt mondta a tyúkocskának:
– Miau, ham! Én most téged bekaplak, meg is eszlek!
– Ne egyél meg, kérlek szépen, ne egyél meg engem! Fát viszek most tyúkanyónak, tyúkanyó majd kalácsot süt nekem, s ha nem bántasz, kapsz egy nagydarab kalácsot tőlem!”-
kezdődött a mese.
A folytatásban megtudtunk miért is falánk ez a tyúkocska. Hát nem másért, mint hogy az összes kalácsot felcsipegette, amit szorult helyzetében a macskának igért.

Vidám hangulat az előadáson

Bónusz mesével is készült a mesélő, amin mindenki jókat derült. A mese címe Varga Katalin: Játékmackó. A mesék végén mindenki kipróbálhatta a bábokat és ők is eljátszhatták akár a három pillangót is.

A következő Mese-Kuckó február 22-én, péntek 16.30 kor lesz, melyen Légrády Kata fog mesélni a gyermekeknek.

-K.Gy.-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (24 db kép)