A Kiskőrösi Gazdakör Egyesület az önkormányzattal közös szervezésben február 3-án Városi Disznótorra várta az érdeklődőket. Kora reggel már a leszúrt disznó perzselésével kezdődtek a munkálatok a Pozsonyi utca elején, a Pátria épülete előtti területen.

Harmadik alkalommal szervezte meg a a Kiskőrösi Gazdakör Egyesület és Kiskőrös Város Önkormányzata a Városi disznótort
-Hirdetés-

Kellemes időben zajlott le az esemény, amelyre már a délelőtt folyamán is sok érdeklődő érkezett. A két 200 kg körüli disznót egy Kecel környéki tanyán vágták le 6 órakor. A Pátria előtti útszakaszon zajlottak a disznóvágás különböző munkafolyamatai, amelyeket egyesek megtekintettek, mások pedig fogyasztottak reggelire a sült vérből, majd az ízletes sült húsból (pecsenye), sült kolbászból és sült hurkából. Mindeközben már készült a töltött káposzta és a semmivel sem összehasonlítható, finom húsleves. Minden étel nagyon kelendő volt, amelyről elismerően nyilatkoztak az emberek. A szervezők a fiatalokra is gondoltak, így előzetes bejelentkezés alapján a gyermekeket is várták és a kis böllérek húst vágtak össze és kolbászhúst is gyúrhatnak. A gyermekeket a Kultúrházak Éjjel-Nappal program keretében kézműves foglalkozások is várták „malackodás” címmel a Művelődési Központ munkatársainak irányításával, de természetesen a finom ételekből is kóstolhattak. Az eseményen a Kiskőrösi Gazdakör Egyesület a Jó Pásztor Szeretetotthon lakóit is vendégül látta.

Szappanos Tamás, a KEVI diákja, Domonyi László polgármester úr és Somogyi Zoltán, gazdaköri elnökségi tag

A nap záró programja 18 órai kezdettel egy disznótoros vacsora volt, amelyet mintegy 130 vendéggel rendeztek meg a Művelődési Központ alsó részében. Az eseményen Domonyi László polgármester és Somogyi Zoltán szervezők köszöntötték a megjelenteket. A vacsora orjalevesből, főtt húsból zmácsenkával, töltött káposztából, sült hurkából, kolbászból, disznótoros pecsenyéből, valamint hájas süteményből állt. A jó hangulathoz az élőzenét a Szamba Zenekar szolgáltatta. A rendezvény látogatottságát tekintve elmondható, hogy nagy igény van a városban a disznótoros programra, de a szervezők nem szeretnék 1-2 sertés levágásánál nagyobb programra kiterjeszteni a Városi Disznótort. A céljuk az, hogy a régi hagyományokat, a hagyományos ízeket megőrizzék és a fiatalabb korosztály, a gyermekek is betekintést nyerhessenek abba milyen módon zajlik le egy disznótor.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (67 db kép)
MEGOSZTÁS