Mintegy hatmilliárd forintból gazdálkodik Kiskőrös Város Önkormányzata, melynek egy részét -közel egymilliárd forintot-, a vállalkozók által befizetett iparűzési adó teszi ki, ezért is tud ilyen lendületesen fejlődni Kiskőrös – mondta Domonyi László polgármester a már hagyományos év eleji polgármesteri fogadáson, melyen rekordszámmal vettek részt a helyi vállalkozások vezetői, képviselői.

-Hirdetés-

Február 1-jén a Városháza Dísztermében megtartott fogadásra hivatalosak voltak mindazok a vállalkozók, akik saját gazdasági sikereiknek köszönhetően a város fejlesztését, rendezvényeinek megvalósítását a legnagyobb mértékben tudták segíteni. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke és Font Sándor országgyűlési képviselő is.

Domonyi László polgármester

A prezentáció kifejezetten a vállalkozásokat érintő témákra tért ki, így az adóbevételek, és a költségvetés kaptak főszerepet – meséli Domonyi László.

A 2018-as évben a költségvetési és működési bevételek majdnem elérték a kétmilliárd forintot. Ezen bevételekből a helyi adók, valamint a gépjárműadó összesen: 941.210.000 Ft-ot tett ki. Az iparűzési adóból: 817 millió, a kommunális adóból befolyt bevételek 62, 5 millió, az idegenforgalmi adóból befolyt bevételekből közel 8 millió, míg a gépjárműadóból majdnem 54 millió forint bevételük volt.

A kiskőrösi adófizető vállalkozások TOP 20-as listája 2018-ban:

  1. Protokon Kft.
  2. Agro-Line Kft.
  3. Eckerle Industrie Kft.
  4. Kurz Plast Kft.
  5. Eckerle Automotive Kft.
  6. Tek-Szol Kft.
  7. Uhu-Trans Kft.
  8. Druk-Ker Kft.
  9. Kunság-Szesz Szeszipari Zrt.
  10. Vinartis Kft.
  11. Raiffeisen Bank Zrt.
  12. Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft.
  13. OTP és Ker Bank Nyrt.
  14. Kőrös-Net Kft.
  15. Varrivál Kft.
  16. Akker-Plus Kft.
  17. Hufbau Holding Kft.
  18. Kereskedelmi és Hitelbank Zrt.
  19. Támaszház Kft.
  20. Thermofrucht Kft.
Font Sándor országgyűlési képviselő és a helyi vállalkozók

Vállalkozóink szerepe erősen meghatározó városunk életében, hiszen amellett, hogy az önkormányzat bevételeit gyarapítják, sokak számára adnak munkát is. Mindemellett mindennapos küzdelmeikkel értéket teremtenek és ennek az értéknek egy pici kis szelete az a helyi adó, amit városunknak fizetnek be. Köszönjük minden vállalkozónak azt a korrekt és tisztességes hozzáállást, amit a város iránt tanúsítanak, és hogy bevételeikből nem csak saját cégeiket, hanem a várost is fejlesztik – jegyzi meg Domonyi László.

Mint azt Domonyi László kiemelte, a kormány családbarát intézkedéseinek, valamint a biztos munkahelyi fizetéseknek köszönhetően az építkezési kedv is fellendült. A kiadott lakások, valamint építési engedélyek száma is nőtt az elmúlt évekhez képest. Kiskőrösön 2017-ben 49, a járásban 71 új lakás épült, míg városunkban 90, a járásban pedig 125 építési engedélyt adtak ki.

Prezentáció a lakások és a kiadott építési engedélyek számának alakulásáról

Nagyon örülünk annak, hogy idén ilyen sokan megtiszteltek minket. Örömmel láttam, hogy az idősebb vállalkozók kezdik bevonni fiaikat is, a jövő generációját. Többek között ezért is szeretnénk egy olyan klubot működtetni, mely az összefogást hivatott erősíteni, a vállalkozók és az önkormányzat, valamint vállalkozó és vállalkozó között is hosszú távon – meséli Domonyi László.

„Ha összejövünk, az a kezdet, ha összetartunk, az a haladás, ha összefogunk, az a siker.” (Henry Ford)

A tervek szerint a klub keretén belül az önkormányzat és a vállalkozások vezetői megismerhetik majd egymás tevékenységét, valamint eszmecserét folytathatnak Kiskőrös fejlesztési lehetőségeiről is.

Kutyifa Icu 

MEGOSZTÁS