2019. február 13-án Kiskőrösön a Petőfi Sándor Művelődési Központban is bemutatták a Nyugdíjas akták című bűnügyi komédiát, melynek rendezője a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója, dr. Horváth-Rekedt Gréta rendőr főhadnagy, szereplői pedig az általa toborzott, már nyugdíjas személyek voltak.

dr. Horváth-Rekedt Gréta rendőr főhadnagy a színdarab rendezője
-Hirdetés-

Az előadást dr. Argalás Csilla rendőr alezredes a BKMRFK Bűnmegelőzési Osztály vezetője nyitotta meg beszédével, majd egy órányi tömény kacagás következett.

dr. Argalás Csilla rendőr alezredes a BKMRFK Bűnmegelőzési Osztály vezetője

Ahogy a rendező asszony elmondta, egy hasonló előadás ihlette meg. Kisebb csoporttal vettek részt egy szintén rendőrség által szervezett előadáson, amely után azonnal negyven fő jelentkezett, hogy összehozzanak egy hasonló színdarabot. Bár amatőr társulatról van szó, az előadáson profiként játszottak. Tipikusan a nyugdíjasokat megcélzó csalásokat adták elő vicces közegben, így láthattuk elsőként, ahogy egy rászedett nagymama kiadja az otthon tartott 300.000 forintját egy tolvajnak. A szituáció egyszerű, az unokájáért váltságdíjat kérnek, Marika néni pedig fizet, mintsem, hogy felhívná az unokát, hogy valóban bajba került-e.

Columbo is a helyszínre sietett

Ezután egy házaló unoka és nagypapa párosa érkezett a színre, akik szintén kicsalták a naiv nyugdíjas vagyonát. Végül pedig egy termékbemutatóra hívták az egész közönséget, ahol egy három funkcióval ellátott nokedliszaggatót sikerült eladni a könnyen megvezethető társaságnak. Mi a három funkció? Nokedli szaggatás nyilvánvalóan, de hátmasszázsra és pulzusmérésre is alkalmas kütyüt láthattunk összeeszkábálva, nem mellesleg egy kuruzsló helyeselte a hasznosságát.

Az előadás felénél dr. Horváth-Rekedt Gréta maga mellé invitálta Kuti Erika c.r.őrnagyot a Kiskőrösi Rendőrkapitányságtól és itt a helyben elkövetett hasonló esetekkel is példálóztak, felnyitva ezzel a nyugdíjas közönség szemét, hogy bizony figyelni kell, sok a csaló és sajnos sokakat sikeresen rá is szednek.

Az előadás közben, a kiskőrösi csalási példák közül is elhangzott néhány

Hatalmas sikert aratott a színjátszó csapat. Nem mellesleg ilyen nagyszerű közönséggel, mint a Kiskőrösi Rendőrkapitányság illetékességi területének szinte minden településéről részt vevő szépkorúak, még ők sem találkoztak.

DéKá

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (9 db kép)
MEGOSZTÁS