A soltvadkerti evangélikus óvodában február 15-én tartották a hagyományos farsangi napot. A gyermekeket finom, meleg fánkok, sok jelmez és határtalan jókedv várta az intézményben.
Az eseményről az óvoda vezetője Lakatosné Hachbold Éva elmondta, hogy már az óvoda működésének kezdetétől hagyomány a farsangi nap az intézményben. Az alkalomra minden csoport elkészíti a saját jelmezeit, és már a ráhangolódó munkálatok is a közösségépítés jegyében telnek el.
A gyermekek nagyon várják ezt a napot, melynek szervezőmunkálataiban és a lebonyolításban részt vesz az óvoda összes dolgozója, a szülők és a nagyszülők is.
Az intézmény 5 csoportjába 100 gyermek jár, akik a következő jelmezekbe bújtak: mini csoport – „vidám és boldog trollok”, kiscsoport – „101 kiskutya”, középső csoport – „unikornisok és lovagok”, 1. sz. nagycsoport – „indiánok”, 2. sz. nagycsoport – „tavi tündérek és hercegek”.
A programon részt vettek a németországi Augsburgból érkezett pedagógus növendékek, akik egy hónapig tartózkodnak itt szakmai gyakorlaton. A nagymamák és az anyukák a délelőtt folyamán az óvoda konyhájában serénykedtek, tésztát dagasztottak és ízletes fánkokat sütöttek. A lekváros és Nutellás fánkok gyorsan eltűntek a tálcákról… A felnőttek sem maradtak ki a jóból, ugyanis a szülőket délben farsangi fánkkal vendégelte meg az óvoda. Az intézmény legközelebbi nagyobb programja a mesenap lesz, amit március 22-én tartanak.

-Hirdetés-

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (26 db kép)
MEGOSZTÁS