A Szürkeverebek Jazzbandája februári jazz klubján a Hendrix Project trió lépett fel vendégként.

-Hirdetés-

A jazz klubbot szokásokhoz híven a Szürkeverebek nyitotta meg. Műsorukban több Valentin naphoz kapcsolódó dallamot is megszólaltattak. A Verebek után a Hendrix Project következett.

Hendrix Project

A banda 2013-ban kezdett el Hendrix műsort játszani, de együttműködésük már két évvel korábban kezdődött. Mindhármuk számára meghatározó hatás Jimi Hendrix változatos zenei világa, így hát igen hamar kiderült a közös nevező. Jimi Hendrix sokak szerint a valaha élt legjobb és legnagyobb hatású rockgitáros volt.
A banda 3 tagból áll:

  • Lamm Dávid – gitár, ének
  • Barnabás Tomor – basszusgitár
  • Molnár Dániel – dobok
Lamm Dávid

Lamm Dávid zenei tanulmányait 1993-ban kezdte. Később a Kőbányai Zenei Stúdióban Babos Gyula növendékeként folytatta. 1999-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-tanszékére, ahol 2004-ben diplomázott. Főiskolai évei alatt rendszeres szereplője volt a hazai zenei életnek. Később a következő zenekarokkal játszott: Csanyi-Lattmann Quartet, Szalóki Ági, Balázs Elemér Group, Palya Bea, Dés László Septet. Saját zenekara a Delalamm. 2012 óta a felsőörsi Snétberger Zenei Tehetségközpont tanára.

Tomor Barnabás

Tomor Barnabás 1993-ban rövid ideig az Erkel Gyula Állami Zeneiskola jazz-basszusgitár szakára járt Glaser Péterhez, és még ebben az évben szerezte meg első zenekari tapasztalatait meghatározó zenekarában. 1995-től kisebb-nagyobb szünetekkel játszik zenekarokban, ebben az időben a figyelme még jobban a jazz felé fordult. 2000-től négy évig járt a Pomázi Állami Zeneiskola jazz-basszusgitár szakára Frey Györgyhöz. 2008-ban alapítja meg saját zenekarát a Bass Loco-t és azóta állandó szereplője a budapesti underground jazz életnek. Jelenlegi zenekarai: Bass Loco, Tomor Barnabás Trió, Kardos-Tomor-Molnár Trió, Hendrix Project, Harakyru Band, Fekete Jenő Trió.

Molnár Dániel

Molnár Dániel 15 évesen kezdte a dobolást autodidakta módon, melyhez néhány év klasszikus és jazz-dob tanulmány után időközben visszatért. Számos neves hazai és külföldi zenésszel dolgozott már együtt. Jelenleg a Hendrix Project, a Bass Loco, a Kardos-Tomor-Molnár Trió, a Pusztaszó zenekar és a Pribojszki Mátyás Band tagja, mellyel rendszeres fellépői hazai és külföldi fesztiváloknak.

A jazz klubbot a Szentpéteri Borpince támogatta.

Sz.Á

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (36 db kép)
MEGOSZTÁS