Az idegen nyelv, de leginkább az angol nyelvoktatás gyerekeknek manapság már olyan fontos része a gyermeknevelésnek, mint a megfelelő táplálék. A Helen Doron módszer olyan tanulási program gyerekeknek, ami 1985 óta óriási teret hódított az egész világon. 35 országban 800 oktatási központban használják ezt a nyelvi képzést, és eddig több mint 2 millió gyerek sajátította el Helen Doron módszerrel idegen nyelvként az angolt.

-Hirdetés-

Az angol elengedhetetlen létszükségletté vált napjainkban. Nem az angol tanulás, nem az angol nyelvvizsga, hanem a használható angol nyelvtudás az, amire gyermekeinknek biztosan szüksége lesz. 
Minden szülő egyaránt fontosnak tartja, hogy gyermeke megtanuljon angolul. Aki nem beszéli a nyelvet azért, mert saját bőrén érzi ennek hiányát, aki pedig használja azért, mert el sem tudja képzelni az életét anélkül.
Nagy kérdés azonban, hogy milyen életkorban érdemes elkezdeni az angol nyelvoktatást a gyerekeknek ahhoz, hogy mihamarabb folyékonyan tudjanak beszélni angolul. Erről kérdeztük Hajnal Csillát a kiskőrösi Helen Doron Nyelvstúdió vezetőjét.

Mi az ideális életkor, amikor el lehet kezdeni az angol nyelvoktatást a gyerekeknek?

Személyes tapasztalat alapján, azt mondhatom, hogy minél előbb elkezdi valaki az ismerkedést az angol nyelvvel, annál könnyebben fogja elsajátítani azt.
Hiszek abban, hogy  ezt egészen csecsemő kortól érdemes elkezdeni a babákkal. Ebben az időszakban az anyanyelvükhöz hasonlóan, természetes úton képesek elsajátítani az idegennyelv hangkészletét, ezáltal a kiejtésük később, lényegesebben fejlettebb lesz.

A Helen Doron English módszertannal tanítasz a nyelvstúdióban. Mitől különleges ez a módszer?

A világon egyedülálló, élményközpontú angol nyelvoktatást alkalmazunk a gyerekekkel, amely rendkívül hatékony a kicsik számára. Sajátos animációs mesék, dalok, játékok, képkártyák teszik lehetővé hogy már egészen fiatalon értékes nyelvtudásra tegyenek szert.
Az angol nyelvoktatásnak gyerekek részére a legfontosabb eleme a pozitív élmény, és a Helen Doron módszer hatékonyságát pontosan a kis létszámú csoportokban alkalmazott folyamatos, pozitív megerősítés és az ismétlődő hallgatás biztosítja.

„Lányunk, Dorka 2 éves volt, amikor a hosszútávú érdeket nézve úgy döntöttünk a férjemmel hogy beíratjuk a Helen Doron nyelviskolába. Az első fél évben bent ültem vele az órákon és nem győztem csodálni ahogy játékos formában ragadt rá az angol nyelv. Most már 2,5 éve tanulja, és hiányzik neki, ha valami  miatt kimarad egy óra.”
/Turancsik-Schrót Ágota/

Miért éppen a Helen Doron módszert választottad?

Az egyik ok pontosan az volt, hogy a Helen Doron módszer egészen pici gyermekek oktatására is felkészíti a tanárokat.
Hatékonyságát már a nyelvstúdió vezetése előtt tapasztaltam, mikor a kistestvérem 2,5 évesen elkezdte a tanfolyamot. Pár hónap után, angol szókincse jelentősen gyarapodott, kiejtése szinte tökéletesre fejlődött. Ha valaki további információkat szeretne a módszerről, látogasson el a Helen Doron magyar oldalára.

Hány éves a legfiatalabb tanulód?

Natasa 8 hónaposan kezdett el járni a foglalkozásokra. Ezek a pici babák persze anyukákkal együtt vesznek részt a foglalkozásokon, így az órán tanultakat, otthoni környezetben is gyakorolhatják velük.

Idősebb korosztálynak is javasolt a Helen Doron módszer?

Igen, persze. Kidolgozott tananyag áll rendelkezésünkre 3 hónapos kortól 19 éves korig. A középpontban minden korosztály számára a természetes nyelvi környezet biztosítása, és az élmény alapú tanulás áll.

„Azért szeretem az angolt mert szeretek angolul beszélni.Mert nagyon sok jó dolog van benne, sok játék is van ott, amivel szeretek játszani.”
/Noel (4 éves) másfél évesen kezdte az angolt./

Óvodákban is tartasz angol nyelvoktatást gyerekeknek?

Jelenleg Tabdin, a Napköziotthonos Óvodában tartok foglalkozásokat, a  gyerekek nagyon élvezik, alig várják a következő “órát”. Igyekszem a kisdiákokban egy pozitív attitűdöt kialakítani az angol nyelv iránt, aminek eredményeként szívesen fognak később is nyelvet tanulni. Mire az iskolába kerülnek, az angol nem csupán egy kötelező tantárgy lesz számukra.

Hogyan vehetik fel veled a kapcsolatot, akik szeretnék kipróbálni a módszert?

A stúdióban lehetőség van ingyenes próbaórára jelentkezni. Előzetes egyeztetés után bárkit szeretettel várok az óráimon.

Illetve nyári tábor keretein belül, 1 hetes turnusokban azok az érdeklődők is megismerkedhetnek a módszerrel, akik év közben még nem jártak hozzám.

A táborról részletek a Helen Doron English Kiskőrös Facebook oldalon lesznek hamarosan elérhetők.

Előzetes bejelentkezés:

Telefon:  06 20 437 9904
E-mail: hajnalcsilla2@gmail.com
Helyszín: Helen Doron Nyelvstúdió 6200 Kiskőrös, József A. u. 22.

Dúcz Annamária

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (19 db kép)
MEGOSZTÁS