2019. február 18-án délután szabadtéri tűzhöz riasztották a kiskőrösi önkéntes, valamint a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat, mivel a kiskőrösi hivatásosok ugyanebben az időben egy soltvadkerti nádtűzhöz lettek irányítva. 

-Hirdetés-

Közel fél hektáron égett gaz és szemét a Délibáb utca végén Kiskőrösön, melyet még a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt, rövid időn belül sikerült eloltanunk. A tűz keletkezési oka eddig ismeretlen. A káresemény sem lakóépületeket, sem emberéleteket nem veszélyeztetett – meséli Podobni István, az önkéntes tűzoltók parancsnoka. 

A szabadtéri tüzek szempontjából a tavasz a legveszélyesebb időszak, hiszen a jó időben egyre többen választanak szabadtéri programokat vagy kezdik meg a kerti munkálatokat. A veszélyt egyrészről a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, valamint kockázatot jelenthet a gondatlanság is, hiszen a szabadban keletkezett tüzek 99 százalékát emberek okozzák.

A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival!

Hamarosan önálló cikkel jelentkezünk a témával kapcsolatban! 

Kutyifa Icu 

MEGOSZTÁS